4.sept kommer Skambankt trio «Unplugged» til sommerteltet på Jørpeland

Høsten 2019 overrasket Skambankt fansen ved å slippe sitt første akustiske album «1994». Det ble fulgt opp med en turné som viste et helt annet Skambankt enn det folk er vant til. Det ga mersmak.

En trio-variant av bandet vil i den forbindelse gjøre noen få eksklusive jobber for å utfordre dette konseptet ytterligere. Tre mann, tett på publikum, med låter og tekst i fokus.

Trioen består av:

Terje Winterstø Røthing – vokal, gitar

Hans Egil Løe Abelsnes – gitar, vokal

Jonny Engelsvold – tangenter

Mange forbinder nok Skambankt med massive gitarvegger, heftige trommer, energisk rock, punk og hardrock, men bak denne deilige massive veggen av lyd befinner det seg låter med sterke melodier og tekster. Dette kommer enda tydeligere frem når bandet skrur av forsterkerne og erstatter elektriske instrumenter med akustiske.

De fleste låtene til Skambankt er i utgangspunktet laget med hjelp av en kassegitar, så veien til et mer åpent, dynamisk og akustisk uttrykk er ikke så lang som en kanskje skulle ha trodd.

Med et lite nikk til 90-tallets «Unplugged»-serie på MTV, tok Skambankt i 2019 et langt skritt til siden og tilnærmet seg gammelt og nytt låtmateriale på en annerledes måte.

«Det har vært utrolig givende og utfordrende å angripe låtene våre på denne måten. Vi har for første gang i karrieren fått muligheten til å oppleve hvordan det er å opptre med et roligere og mer organisk musikkutrykk, der fokus har vært på en helt annen type energi. Vi ser virkelig frem til å spille disse konsertene, før vi nok en gang trekker inn i studio for å begynne å jobbe med det neste albumet vårt.» – Terje Winterstø Røthing

(Billettsalget starter på www.linticket.no fredag 19. juni kl 09.00)