Åpner Norge gradvis opp etter påske

Regjeringen har i dag besluttet hvilke tiltak vi skal ha i den videre kampen mot viruset. Vi ser at smittekurven har flatet ut, og at smitteverntiltakene fungerer, sa statsminister Erna Solberg på dagens pressekonferanse.

  • Statsministeren presiserte at vi ikke kan senke skuldrene og tro at vi nå kan lene oss tilbake og bevege oss tilbake til hverdagen slik den var før.  

Regjeringen har i dag besluttet å gjøre syv endringer.  

Alle forutsetter at vi skal ha gode regler for smittevern på plass. Derfor skal Folkehelseinstituttet, sammen med fag- og bransjeorganisasjonene, jobbe med standarder for smittevern innenfor de ulike områdene.

Når de er klare og kan brukes, gjør regjeringen følgende:

– Fra 20. april vil landets barnehager åpne.

– Fra 27. april skal elevene på 1.- 4. trinn tilbake på skolen og i SFO.

– Fra 27. april gjenåpner videregående skoler for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2, dersom det kan gjøres på smittevernfaglig forsvarlig måte.

– Fra 27. april åpnes det også for at studenter som er helt i slutten av sine gradsstudier, og som er helt avhengig av utstyr på lærestedet, kan komme tilbake til universiteter, høyskoler og fagskoler. Det samme gjelder ansatte i rekrutteringsstillinger som er i sluttfasen av sine prosjekter.

– Fra 20. april vil én-til-én helsetjenester som psykologer, optikere og fysioterapeuter kunne gjenoppta en større del av virksomheten sin.

– Senest fra 27. april vil det åpnes for én-til-én tjenester som frisør, massasje og hudpleie basert på disse standardene som skal utarbeides. 

– Fra 20. april vil regjeringen også åpne for at folk kan overnatte på hytten sin. Oppfordringen om å begrense unødvendige fritidsreiser gjelder fremdeles.

Større idretts– og kulturarrangement vil ikke kunne gjennomføres før 15. juni. Innen 1. mai vil regjeringen komme tilbake med en ny vurdering for resten av sommeren når det gjelder store idretts- og kulturbegivenheter.

Hovedbilde: Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen om endrede korona-tiltak 7. april 2020. Foto: Arvid Samland, SMK

Legg igjen en kommentar