Åpnet dørene i dag, fra tirsdag må de stenge kranene kl 22.00

På dagens pressekonferanse meddelte regjeringen at den nasjonale skjenkestoppen utvides fra og med tirsdag neste uke. Dette kun dager etter at Senze Lounge Bar åpnet dørene etter å ha holdt stengt siden 4.januar.

I dag er det tillatt å servere alkohol til de som får servert mat. Dette hadde Senze Lounge Bar løst ved å tilby et bredt utvalg av mat. Mens skjenking av alkohol må opphøre senest ved midnatt.

Regjeringen endrer den nasjonale skjenkestoppen

Regjeringen følger nå Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets råd om å endre skjenkestoppen fra kl. 24.00 til kl. 22.00.

Bakgrunnen er den usikre smittesituasjonen. Regjeringen anser det som nødvendig med tiltak som bidrar til å redusere mobilitet og kontakt mellom mennesker.

For bare få dager siden la Senze Lounge Bar ut en gladnyhet på facebook. Der skriver de at de fredag åpnet dørene i samråd med smittevernteamet i Strand kommune. Med høyt fokus på smittevern, gledet Senze Lounge Bar seg til å igjen å få åpne dørene.

Kristine Alsvik Slåtto, daglig leder hos Senze Lounge Bar, sier til iRyfylke fredag kveld at de over helgen må vurdere om de må stenge dørene igjen. Per nå er det veldig uvisst hva som skjer.

Reglene som gjelder til tirsdag er krevende nok med skjenkestopp og matserveringsplikt. Senze Lounge Bar har allerede blitt påført store tap, og har enn så lenge ikke mottatt kompensasjon siden de åpnet sommeren 2020.

Er veldig opptatt av smittevern men er avhengig av å få holde åpent

Slåtto forteller at de fint klarer å forholde seg til retningslinjer som er godt smittevern: avstand, bordbestilling, sitte ved bord, registrering, vakthold osv. Hun mener regjeringen har vist at det er fullt mulig å sette inn nasjonale regel begrenset opp mot områder med høy smitte.

Dette er noe vi har sett i Oslo-området og Vestland fylke den siste tiden.

Men Slåtto påpeker at det er lite smitte i store deler av Norge. Hun mener skjenkestedene burde fått følge reglene de har på restauranter og andre steder.

Vi ska ta smittevern og regler på alvor, vi er som tidligere sagt veldig opptatt av det – men vi er også avhengige av å få ha åpent for å overleve, avslutter Slåtto.

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt