Arrangerer 21 kilometer langt syttenemai tog i 7 nuts løypa

– Etter at koronareglene er lettet på, vil arrangøren arrangere et mini 17.mai tog gjennom 7 nuts løypa fredag 15.mai.

Spaserlauget synes det er utrolig trist at vi i år nesten ikke får brukt de norske flaggene da 17.mai slik vi kjenner den er avlyst. Derfor inviterer de alle som en til et 21 kilometer langt syttenemai tog rundt Jørpeland, fredag 15.mai. Arrangementet går i 7 nuts løypa rundt Jørpeland og noen av Norges beste stiløpere vil prøve å slå den utrolige rekorden til Arne Andre Vetrhus på 2t og 40m.

Ruten starter på Barkafjellet, så videre til Hamrane, Langaberg, Krokarfjellet, Førlandsåsen, Husafjell og avsluttes på Tunglandsfjell

Arrangøren oppfordrer folk som kan tenke seg å studere og heie på løpere som bryter det som er av fart og tyngdelover, ta med deg flagget og bli med å lag en durabelig fest.

Starten på rekordforsøket er kl 1600 fra Dollardalen og vi venter de første i mål ved Kraftsstasjonen ca kl 1800+. Løperne har i følge Frode Vadla Risa allerede kjøpt abonnement i Ryfasttunnelen for å forberede seg maks til rekordforsøket. Vi har også noen lokale helter som ønsker å forsvare Ryfylkes ære, legger Risa til. Det vil være både gutte- og jenteklasse.

Arrangøren har satt en antallsgrense på 50 deltakere. Deltakerne vil starte i puljer på 5 deltakere med 2 minutts mellomrom og det er appen Strava som står for tidtakingen. Løperne kan ses ved start og målgang. På Leite og ved Storåfoss kan de ses fra veien. Men arrangøren tror nok at det kuleste er å se løperne i motbakkene, da slakker også de litt på tempoet og det gir nok også løperne en oppmuntring at noen heier på dem.

Dette vil være et prøvearrangement for neste års Jørpeland rundt festival. Da vil det også bli anledning til å løpe fredag kveld for de som ønsker det, men det vil ikke bli anledning til å løpe på lørdagsarrangementet. Lørdag skal være for den glade vandrer med en sekk av god tid.

Spaserlauget tar ned alle skilt og flagg 18 og 19.mai, så 17.mai er siste sjanse for å gå merket Jørpeland rundt i år.