Besøksrekord på STF-hyttene i fjor

Den nye hytta i Viglesdalen i Ryfylkeheiane gjorde susen på besøkstallene og denne hytta opplevde en dobling av antall besøkende i fjor. Foto: John Petter Nordbø

Ikke noen gang, siden Stavanger Turistforening ble stiftet i 1887, har foreningen hatt flere medlemmer og flere overnattinger på de selv- og ubetjente hyttene!

– Kanskje er det økt bevissthet rundt kortreiste og bærekraftige naturopplevelser, kanskje er det flere som ser helsegevinsten i å komme seg på tur, eller kanskje det rett og slett bare er stadig flere som får øynene opp for gleden som ligger i fantastiske naturopplevelser like utenfor stuedøra? Uansett årsak, er det så kjekt å se at flere enn noen gang melder seg inn i foreningen, og ikke minst å se at de bruker medlemskapet sitt aktivt og kommer seg ut på tur, forteller Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening.

Våren kom tidlig i fjor, og lokket mange til fjells i mai og juni. Så selv om vintertrafikken, og spesielt påsken var ganske svak, tok trafikken seg betraktelig opp utover året. Totalt sett hadde STF sine ubetjente- og selvbetjente hytter 86 flere overnattinger i 2019 enn i 2018.

Og på toppen av kransekaka, medlems- og dugnadsrekord!

Den gledelige økte aktiviteten på hyttene fører også med seg flere medlemmer. Hele 27.529 personer betalte for medlemskapet sitt i 2019. I tillegg til medlemsrekord, så er det også ny dugnadsrekord. I 2019 utgjorde den samlede dugnadsinnsatsen i foreningen nesten 65 årsverk, over 9 årsverk mer enn i 2018. Et engasjement som viser at dugnadsånden lever i beste velgående i Stavanger Turistforening!

Skåpet turisthytte er fortsatt en storfavoritt og har flest overnattinger av alle selv- og ubetjente hytter i STF. Kanskje ikke så rart med sitt spektakulære design og den vakre beliggenheten? Foto: Marius Dalseg Sætre

Skåpet, Viglesdalen og Kvitlen utmerker seg spesielt

Det er de nye og lett tilgjengelige hyttene på SkåpetViglesdalen og Kvitlen som står for det meste av veksten fra tidligere år.

– Spesielt gledelig er det at nyåpnede Viglesdalen får flere barnefamilier og andre på tur inn den lettgåtte og nydelige turen, med omtrent en dobling fra tidligere år, sier Falck.

Flere forhåndsbestiller seng

Muligheten for å bestille seng på hyttene på forhånd, er noe flere og flere besøkende benytter seg av. Dette er meget praktisk for å spre besøkene slik at det ikke like ofte er overfylt på hyttene. Bare halvparten av sengene på hyttene er mulig å bestille på forhånd, så det er alltid plass til flere besøkende, selv om det kan se fullt ut i bookingkalenderen.

Kvitlen turisthytte i Bjerkreim kommune er en moderne hytte i naturskjønne omgivelser, som opplever at stadig flere ønsker å ta turen innom. Foto: Odd Inge Worsøe

Utleiehyttene opplever også en solid oppsving

Utleiehyttene til STF skiller seg ut ved at man kan leie disse helt for deg selv. Det er ingen tvil om at mange flere har fått øynene opp for disse unike hytteperlene. Fjøløy, hytta med den fantastiske utsikten helt på toppen av idylliske Fjøløy på Rennesøy, kan skilte med over 150 flere overnattinger i fjor enn året før. Andre utleiehytter som hadde en god økning i fjor er Gamle SkåpetGramstadNodhagenGaudland og Ådneram.

Stadig flere får øynene opp for denne perlen av en hytte på toppen av Fjøløy. Utleiehytta på Fjøløy har en utsikt man fort kan bli vant til, og ønsker å komme tilbake til. Foto: John Petter Nordbø

Skrevet av Agnethe Larsen 4. mars 2020
[email protected]

Legg igjen en kommentar