Ble hetset å sjikanert etter lanseringen av «Alfahannen»

Foto: Kine Jarli

I forbindelse med lanseringen og forhåndssalget av boken «Alfahannen» har forfatterduoen fra Stavanger fått trusler, blitt hetset og sjikanert. Boken med handlingen lagt til Jørpeland har solgt godt i følge forlaget, som på grunn av truslene har valgt å endre navnene på karakterene i boken.

Boken Alfahannen ble lansert 10.desember med forhåndssalg og etter planen kommer boken i bokhandlerne i april.

Forlaget fortalte åpent om hendelsen

Stig Ellingsen skriver at etter at de lanserte sin nyeste bok , «Alfahannen» opplevde de å bli utsatt for «nett-troll» og andre som kom med personangrep og dårlig skjulte trusler. I noen tid var derfor nettsidene til forlaget nede. Alt det er ordnet nå, og vi har måttet stenge enkeltpersoner ute fra profilene våre, legger han til.

Vi lar ikke dette gå inn på oss, ikke i det hele tatt. Vi lar ingen begrense ytringsfriheten vår, presiserer Ellingsen.

Simen Ingemundsen sier til iRyfylke at det skal være trusler og sjikane knyttet til tittelen av boken. Ingen har lest innholdet enda, så der kan ingen påpeke noe, legger han til.

Allikevel har de valgt å gjøre noen små endringer i boken, som utelukkende gjelder navnene på karakterene. Men Ingemundsen mener allikevel at de ikke har fått reaksjoner på navnene. Alt i boken er oppdiktet og vi har ikke laget boken for å henge ut eller krenke noen, legger han til.

Hva gikk truslene ut på da Simen?

Det gikk ut på at folk ringte anonymt og kom med trusler. Noen skrev «Dere vet hva dere driver med» og «Dere er modige som tør».

Men hvorfor gjør dere endringer i boken?

Vi endrer ikke på handlingen eller tittel, men velger andre navn.

Blir det samme tittel, samme handling, bare nye navn?

Tror det var navnene som provoserte, spesielt navnet Greve. Derfor angriper vi Ellingsen nå.

Les den nye bokomtalen med reviderte navn her.

Fortalte bakgrunnen for tittelvalget

På facebook forteller forlaget som består av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen at de har valgt tittelen «Alfahannen» fordi både Simen og Stig har dårlige erfaringer med det som populært blir kalt alfahanner.

Videre går forlaget gjennom sin oppfatning av hva en alfahann er:
En alfahann er en mann med et uvanlig stort og oppblåst ego som vil bestemme over andre, og som ikke tåler å ta feil eller å bli motsagt. I familier med en alfahann er det ofte umulig å diskutere eller å ta opp viktige saker. Alfahannen styrer alt. Utad fremstår gjerne alfahannen som overdrevent hyggelig. Egentlig er begrepet alfahann ikke særlig nøyaktig. Vi må inn på psykologiens fagområde for å finne bedre beskrivelser. Her snakker en om den mørke triaden. Dette er sammenkoblingen av de tre mørke personlighetstrekkene narsissisme, machiavellisme og psykopati.

Vi har spurt oss selv hva som gjør at fornuftige mennesker ikke avslører, protesterer og stopper disse primitive og mørke personlighetene. Er folk flest bare feige og konfliktsky, eller er det mer komplisert? Svaret vårt finner du i «Alfahannen.» En meget sterk historie om personlighetens mørke kjerne, det som populært kalles ondskap.