Boreal startet opp bussruter gjennom Ryfast

30. desember startet Boreal Buss opp drift av nye ruter i Ryfylke Sør.

Kontrakten omfatter rutekjøring og skoleskyss i kommunene Hjelmeland, Strand og Forsand, i tillegg til de nye rutene Jørpeland–Stavanger sentrum (rute 100) og Tau–Universitetet i Stavanger (UiS)–Forus (rute 101).

Foto: Boreal Buss

Boreal vil tilby flere avganger til Stavanger enn med ferjetilbudet som var. Det vil bli avgang hvert 15. min til Stavanger i rushet, og rutene til Stavanger vil kjøre døgnet rundt. Hjelmeland og Forsand får også et bedre rutetilbud enn tidligere.

Informasjon om rutetider finner du på kolumbus.no

Bussbilletten gir rett til overgang til buss/tog og bruk av bysykkel i én time.

Ved Solbakk terminal blir det gratis parkering for rundt 100 biler i tillegg til eget skur for parkering av sykkel.

Sykkelhenger og dobbeltdekkere
Rutene gjennom Ryfast skal kjøres med sykkelhenger som har plass til 24 sykler. Lasting og lossing av sykler blir ved Solbakk terminal og Byterminalen i Stavanger.

I slutten av januar blir de første nye bussene satt i trafikk på rutene, og siden vil det komme flere og flere utover våren. To dobbeltdekkere som skal trafikkere rutene med flest passasjerer, kommer til Tau 17. april.

Det er Boreal Buss som drifter rutene i Ryfylke Sør fra før, så sjåførene vil være de samme som tidligere, og det gode servicenivået de reisende er vant til vil vedvare. Boreal Buss har også ansatt rundt 20 nye dyktige sjåfører.

Legg igjen en kommentar