Busstilbudet gjennom Ryfast – Et skritt tilbake i tid

Fredag publiserte Strand Kommune på sine nettsider det ferdige rutetilbudet mellom Jørpeland/Tau og Stavanger. Ordfører Irene Heng Lauvsnes er mildt sagt ikke fornøyd med verken frekvensen eller at det på målstreken ble nedprioritert både el-buss og sykkelbuss.

Rute 47 fra Lavvik Foto: Wikimedia

Det er rute 100 og 101 som skal ta Ryfylkebuen mellom Strand og Stavanger. Rute nr 101 fra Tau kai kjører også kun mellom kaien og Solbakk med unntak av 4 avganger på morgenen og 2 på ettermiddagen, da kjører den til Forus Øst. Rute nr 100 fra Jørpeland kjører kun fra Jørpelandsvågen til Byterminalen i Stavanger. Reisende til eksempelvis Forus må da bytte buss på Solbakk med den korresponderende avgangene fra Tau til Forus Øst.

Ved en rask kikk på det kommunen formidler vil rutetilbudet ligne dagens tilbud med ferje. Det blir altså IKKE en løft i rutetilbudet for Ryfylkebuen slik som håpet når det innledningsvis var en mulighet for avgang hver 15. min hele dagen. Kolumbus har også avgjort at reisende utenfor de tidsperioden hvor arbeidspendlere reiser ikke får korresponderende buss andre steder på Stavangersiden. Det blir heller ikke sykkelbus gjennom Ryfast som først antatt, noe som kan skape hodebry for arbeidspendlerne.

Ryfast Foto: Statens Vegvesen

innlegget til Strand kommune på facebook vises det stor avsky til rutetilbudet som er lagt frem. Kommentarer som «Baklengs inn i fremtiden» og «Kommer til å savne ferja enda mer nå!» er bare starten. Med rundt 1500 arbeidspendlere kan busstilbudet bli en utfordring spesielt i sommerferien når bussene går med færre avganger en normalt.

Strand Ordfører Irene Heng Lauvsnes sier at de prøvde det de kunne å få inn full pakke, men fylkespolitikerne med Sp som leder i samferdselsutvalget prioriterte ned Ryfylke. Det er utrolig skuffende. Om EL-buss sier hun at hun mener miljøtiltak bør tas fra en annen konto. Det er bra med el-buss, men først må de prioritere nok avganger. Jeg mener at de nye fylkespolitikerne bør oppgradere dette tilbudet i budsjettet for neste år og plusse på med flere avganger. Jeg oppfordrer derfor folk i Ryfylke til å stemme på de partiene som har mulighet til å få inn representanter og de personene i Fylket som kan representere Ryfylke i Rogaland Fylke. Vi har altfor få som taler vår sak og blir lett nedprioritert, forklarer Irene. Eksempelvis har Hundvåg 7-8 minutt mellom hver avgang og Strand kommunen med like mange innbyggere bare hver time på kveldstid, legger hun til.

Starten på 2020 kan bli en spennende periode, men for mange blir det nok alt annet en først antatt. Den mest utsatte gruppen er arbeidspendlere som gjerne er vant med hurtigbåt fra Jørpeland tol Stavanger på 20-25min. iRyfylke spår at det busstilbudet som foreligger vil gjøre at mange fortsetter pendlingen via Høgsfjordsambandet og med bil fremfor buss gjennom Ryfast.

One Comment

Legg igjen en kommentar