Busstilbudet i Ryfast – Endelig eller ikke?

1.juli skrev vi om Busstilbudet gjennom Ryfast – Et skritt tilbake i tid etter at Strand Kommune publiserte noen rutetider på sine nettsider. Selv skriver kommunen at «Kolumbus har nå utarbeidet rutetabeller for busstilbudet mellom Strand og Stavanger som trer i funksjon når Ryfast åpner».

Endelige eller ikke?
Rutetilbudet som ble presentert fikk kritikk fra alle kanter. Selv ordfører Irene Heng Lauvsnes var meget misfornøyd med både frekvens og det faktum at EL-buss og sykkelbuss ble nedprioritert.

iRyfylke har vært i kontakt med kommunikasjonssjef i Kolumbus, Grethe Skundberg som kan bekrefte at bussrutene ikke er endelige.

Kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Elisabeth Tostensen

iRyfylke blir henvist videre til kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen som sier det samme. Men rutetabellen som er lagt ut på kommunens hjemmeside er foreløpige og vil ferdigstilles innen kort tid. Uten å kunne si noe 100% sikkert, blir det eventuelt kun få forandringer slik de fremgår i dag. Trolig bare justeringer på tidspunkter, men antall avganger i de forskjellige tidssonene vil med all sannsynlighet bli som de foreløpige, legger hun til.

Kolumbus vil offentliggjøre de faktiske rutetidene på sine nettsider når disse er klar.

Mange klager på dårlig frekvens
Som vi også skrev om i vår forrige artikkel, var frekvensen et hett tema etter de foreløpige bussrutene.

Tostensen kan fortelle at de leverer tilbudet i tråd med fylkeskommunens vedtak. Den første tiden etter åpningen vil bli en form for innkjøringsperiode. Kolumbus vil følge utviklingen nøye, og skulle det bli mange flere reisende enn antatt vil de gjøre nødvendige tiltak. På denne måten håper også hun at Kolumbus kan gi et bra tilbud til alle i Ryfylke.

Legg igjen en kommentar