Delte ut 51 kopper Antibac

Tidligere skrev vi om Spaserlauget som skulle dele ut Antibac på Jørpeland torg lørdag ettermiddag.

Vi var innom Frode Vadla Risa i Spaserlauget på torget like før kl 18.00. I det vi kom gikk 3-4 personer fra torget med hver sin kopp antibac. Risa hilser, og sier «kom å få den siste koppen, nå var det helt tomt».

Hvordan kom du opp i dette da Risa?
For litt siden hørte han at Fiskå Mølle hadde solgt noe Antibac til blant annet SUS og Strand kommune. Han ringte mølla og forklarte hva han hadde lyst å gjøre. Da fikk han tilslag og fikk kjøpe 5 kanner.

Hvordan har du fordelt disse 5 kannene da?
Jeg ga én kanne til ambulansesentralen i Strand og to til Norsk Folkehjelp Strand og Forsand. De resterende to kannene har jeg delt ut her i dag. 10 liter ble 51 kopper med Antibac til de oppmøtte.

Foto: Frode Vadla Risa

Det har vært en strålende dag i solen, forteller Risa. Han fikk applaus fra en av balkongene opp på Ryfylke Storsenter, og folk har vært oppriktig glad for tilbudet, sier han. Selv syns han at dette var det minste han kunne gjøre for de som ikke har fått tak i Antibac gjennom vanlige kjøpssteder.

Han forteller at noen var skeptiske til tiltaket med å samle folk på torget mitt i den største smittekrisen i Norge i nyere tid. Selv hadde han planen klar dersom det skulle bli for mye folk.

Men vi står der et par minutter på seks pakker Risa sammen i bilen sin. Han sprayer både stigen og planken han brukte til bord med Antibac, før han legger dette i bilen.

Legg igjen en kommentar