Det arbeides mye i Ryfylketunnelen for tiden

iRyfylke har fått flere henvendelser fra lesere som de siste ukene har kjørt gjennom Ryfylketunnelen hvor det drives arbeid.

Arbeidet er en ting og selvsagt noe de fleste forstår må gjøres. Men når arbeid pågår i tunnelen stenges det ene feltet i opp mot 1-2 kilometer både før og etter «arbeidsstedet» samtidig som at det er redusert fartsgrense tilsvarende strekning. Dette kan være til irritasjon for de fleste.

Rune Sørbø fra Jørpeland, er en av de som de siste ukene opplever en smule irritasjon med arbeidet. Han har stor forståelse for at den ene feltet stenger noen kilometer før arbeidsstedet på grunn av sikkerhet. Men han har liten forståelse for hvorfor det må være stengt og redusert hastighet flere kilometer etterpå.

Han undrer over om ikke Vegtrafikksentralen har kontinuerlig overvåkning og kan endre lysene/fartsgrensen i tunnelen etter eget ønske.

Alternativet er toveistrafikk i et løp

Seniorrådgiver i SVV og tidligere pressekontakt for Ryfastprosjektet, Øyvind Ellingsen forteller at det største problemet for de som jobber i tunnelene er at bilistene ikke respekterer fartsnedsettelsen. Det igjen kan føre til farlige situasjoner, legger han til.

På grunn av pågående arbeid hele tunnelens utstrekning, i både tunnelrom og tekniske bygg, er det feltstenging og nedsatt hastighet, forteller Ellingsen.

  • Det er ikke alltid synlig personell, pga arbeidet pågår også på steder som bilistene ikke ser ved passering.

Alternativet hadde vært å satt toveistrafikk i et løp med 60km/t, men da er det ventetid med stengt tunnel inntil 25 min, på både etablering og oppheving, avslutter Ellingsen.