Det blir mulig å ta med flere sykler på bussen gjennom Ryfast allikevel

Kolumbus har en tid arbeidet sammen med blant annet Strand Pendlerforening for å se på mulige endringer som forbedrer tilbudet for pendlere fra Ryfylke til Nord-Jæren.

Nå er det klart at Kolumbus vil tilby pendlere å ta med sykkel i en sykkelhenger på enkelt avganger fra Jørpeland til Stavanger, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Elisabeth Tostensen. Dette har vi også klart innen for de rammene vi har på rutetilbudet mellom Ryfylke og Nord-Jæren, forteller hun.

Illustrasjon. Foto: Foto: Elisabeth Tønnesen/Kolumbus AS

På avgangene med sykkelhenger er det plass til 24 sykler, noe som gjør det mulig å fortsette ferden til arbeid på sykkel for flere av innbyggerne i Ryfylke. Det blir kun mulig å laste på/av sykler på Solbakk terminal og Byterminalen, opplyser Tostensen.

Dette er avgangene mellom Jørpeland og Stavanger som vil ha sykkelhenger:

Jørpeland – Stavanger, ukedager
Avgang Jørpelandsvågen
Kl 04:56
Kl 06:11
Kl 06:56

Stavanger – Jørpeland, ukedager
Avgang Byterminalen
Kl 15:15
Kl 15:45
Kl 17:15

Jørpeland – Stavanger, helg
Avgang Jørpelandsvågen
Kl 06:56
Kl 08:56
Kl 15:56
Kl 17:56

Stavanger – Jørpeland, helg
Avgang Byterminalen
Kl 08:00
Kl 10:00
Kl 17:00
Kl 19:00

Kåre Hauge i Strand Pendlerforening er kjempe fornøyd med avgjørelsen til Kolumbus. Men skulle ønsket at dette også var en mulighet for pendlerne fra Tau.

Tosensen, svarer at de er åpne for flere innspill. Det blir en tilpasningsperiode i starten så får vi se på forskjellige forbedringsmuligheter underveis.

Kolumbus skal også invitere innbyggerne i Ryfylke til folkemøte om kollektivtilbudet. Dette er for å informere om praktiske ting rundt slik rutetilbudet foreligger nå. Samtidig kan det ventes å få gode innspill fra innbyggerne på tiltak vi kan se på fremover.

Folkemøte avholdes i kommunestyresalen på Jørpeland, 4.des kl 19.00

Legg igjen en kommentar