Dette blir fergen på Høgsfjorden

Boreal setter inn fergen «Bjørnefjord» i sambandet Lauvvik–Oanes. Fergen vil få det nye navnet «Preikestolen».

Boreal Sjø er tildelt løyve for privat fergedrift på strekningen Lauvvik–Oanes på Høgsfjorden i Rogaland. Nå er det klart at det er «Bjørnefjord» som skal trafikkere sambandet.

Foto: Boreal Sjø

«Bjørnefjord» er en pendelferge bygget i 1990. Fergen har plass til 399 passasjerer og kapasitet til 105 personbiler eller 10 vogntog. Fergen er 87 meter lang og 15 meter bred, og er sertifisert for fartsområde 2.

– Boreal jobber for at våre transportmidler skal være så miljøvennlige som mulig, så vi har en ambisjon om å på sikt sette inn en elektrisk ferge i sambandet, sier Førsvoll.

Løyvet gjelder i åtte år og trer i kraft når Ryfast-sambandet åpnes.

– Vi ser for oss at fergeforbindelsen vil være supplement til Ryfast, og et godt alternativ for lokaltrafikk, nyttetrafikk og reisende til Preikestolen, sier Førsvoll.

Boreal er fortsatt i prosessen med å utarbeide takster til Lauvvik–Oanes-sambandet, og vil gå ut med disse så fort de er klare.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.

One Comment

Legg igjen en kommentar