Drømmer om hundepensjonat på Jørpeland

Janne Skjørestad Espedal (32) startet i oktober i fjor foretaket «Hundelufter Strand og Forsand» som driver med hundelufting og døgnpass. Selv beskriver Janne det som endelig å ha funnet drømmejobben. Jeg elsker hunder, det gjør nok alle hundeeiere, men for mange strekker ikke tiden til med tanke på tur og stell. Nå arbeider hun mer med hundene en sin turnusjobb i helsesektoren.

Hundepensjonat på Jørpeland
Nå har hundeelskeren store planer for fremtiden. Espedal har nemlig planer om å starte et utradisjonelt hundepensjonat på Jørpeland. Det var etter et besøk hos Natalie Sæle som driver Dogs @ home hundepensjonat i Drammen at Espedal virkelig lot inspirasjonen blomstre. Da jeg startet med hundelufting, var jeg ivrig og spurte forskjellige om råd og inspirasjon. Natalie inviterte meg hjem til seg og jeg fikk være sammen med henne og alle hundene, forteller Espedal.

Annerledes en en vanlig kennel. Espedal forteller at det som er vanlig på kennel er at alle hundene står i egen garde alene. De har en isolert del og en garde. Alle burene står tett i tett og hundene bor alene. De blir luftet eller får tur noen ganger om dagen, da også alene eller kanskje sammen med motsatt kjønn. Hvis en person har mange hunder, er det umulig å bruke mye tid sammen med hver enkelt hund.

Foto: Hundelufter Strand og Forsand

Min plan er å ha en form for hundebarnehage inkludert henting og levering etter kundens behov. Hunder blir hentet ca mellom 08.00-09.00. Hvis flere ønsker å levere selv, samles flokken hjemme hos meg før jeg har de i bilen så vi kan kjøre til turterreng, slik jeg gjør nå. Etter turen kjører vi hjem, jeg rygger bilen inn til porten og hundene løper ut i hagen. Hundene får hvile hjemme hos meg i pensjonatet. Så er det lufting/lek og gøy her i pensjonatet. Hele dagen vil de være rundt meg enten inne eller ute, de vil ikke stå å bjeffe alene hos meg, utdyper Espedal. Hundene blir kjørt hjem eller hentet etter eiers ønske og hundene som er på overnatting får være med oss i familien etter som det passer. Det kommer nok til å ta litt tid å etablere et fullverdig tilbud og tiden vil vise hvor stort behovet er.

Espedal sier videre at hun er veldig imponert over hvor raskt jeg fikk kunder når jeg begynte som hundelufter. Mange ønsker å gi hundene sine et avbrekk, sosialisering, fysisk og psykisk utfordringer. De fleste av hundene er veldig avslappet og rolige etter en tur sammen med andre hunder. I en hundebarnehage vil hundene også lære seg å slappe av og hvile sammen med andre hunder.

En stor lidenskap for arbeidet
Espedal´s viktigste budskap er at hun er her for hunden og hundeeierne. Det er enormt viktig for meg at kundene er fornøyd og at hunden har det godt hos meg, forteller hun.

Foto: Hundelufter Strand og Forsand

Hun har en stor drøm om en dag å ha muligheten til å leve av å hjelpe hundeeiere i strand & omegn. Og hun er klar på at i ferier er det et stort behov for en hundepensjonat løsning også her i området.

Legg igjen en kommentar