Ekstremværet Didrik – Lavere vannstand en antatt

Det var lenge ventet kaotiske tilstander etter at ekstremværet Didrik førte til at farevarselet ble økt til høyeste nivå.

Strand kommune var i beredskap, og gikk tirsdag ut i Strandbuen å oppfordret innbyggerne til å ta forhåndsregler.

Vannstanden ble sirka kl 00.30 målt til en økning på 62 cm fra kl 21.00. Noe som stemmer overens med anslagene til Meteorologisk Institutt ut over kvelden. Onsdag formiddag er vannstanden varslet å bli sirka den samme som i går kveld.

Kaien ytterst på Skallstøperiområdet sirka kl 23.00. Foto: iRyfylke

Flere plasser i Jørpelandsvågen kunne du tirsdag kveld enkelt se at vannstanden var unormalt høy.

Store deler av trebryggen innerst i Jørpelandsvågen var under vann rundt midnatt. Foto: iRyfylke

Det var rolig, helt klart vann rundt midnatt i Jørpelandsvågen. Biler kom og kjørte, stoppe og kikket. I vågen treffer vi flere som er nysgjerrige.

[fvplayer id=»3″]

På kaien ved båthuset kunne du rundt midnatt se bobler av luft som ble presser opp av vannet under kaien. På det verste steg vannstanden et par centimeter på få minutt og luftboblene lagen en summelyd som kunne minne om gresshoppere i en eng.

Småbåthavnen mellom båthuset på kaien og bobilparkeringen. Tydelig at vannstanden var høy like over midnatt. Foto: iRyfylke

Mens vi var i området kaien/småbåthavna/vågen var det flere mennesker i sving med å løsne fortøyninger på båter. Folk var tydeligvis informert og tok varselet alvorlig.

Rundt kl 00.40 er sjøen synkende og toppen nådd. Resultatet ble allikevel overvann flere plasser, men de alvorligste skadene ser ut til å utebli. Foto: iRyfylke

[fvplayer id=»4″]

Morgendagens anslag ligger an til å bli noe lavere, men allikevel godt høyere en normalt.

Kl 14.00 onsdag er vannstanden ventet å nå 89 cm over normalnull-vannstand. Dette tilsvarer sirka 65 cm over normal høyvann som vises med den røde linjen.

One Comment

Legg igjen en kommentar