Ekstremværet Didrik – Noe lavere vannstand i formiddag

Tirsdag formiddag oppjusterte Meteorologisk institutt flomvarselet i forbindelse med ekstremværet Didrik til øverste nivå.

Ekstremværet Didrik var ventet å føre til ekstremt høy vannstand langs store deler av kysten i Sør-Norge natt til onsdag og onsdag formiddag. Og i Ryfylke var vannstanden ventet å øke med opp mot 80-90 cm høyere en normal høyvann.

Vi var i Jørpelandsvågen i går kveld/natt hvor flere andre var tilstede for å overvåke vannstanden. Det var lavere vannstand en først antatt. Helge Alsvik målte vannstanden tirsdag natt til sirka 40 cm fra kaikanten i Jørpelandsvågen. Alsvik er grunneier i bunn av Vågabakken og var til stede for å overvåke vannstanden. Klart til tjeneste hadde han også et hengerlass med sandsekker, noe han heldigvis ikke fikk brukt for.

Jørpelandsvågen i formiddag

Jørpelandsvågen sirka kl 12.00, vannstanden er lavere en i går men skal fortsette å stige i 2 timer til. Foto: iRyfylke

Når vi var i vågen rundt kl 12 var vannstanden en del lavere en i går, men fremdeles skulle den i følge tidevannstabellen stige 10-12cm til.

Et par timer senere, kl 14.00 var vannstanden på det høyeste og sirka tilsvarende som i natt. Foto: iRyfylke

Kl 14.00 når vannstanden var ventet å være på det høyeste hadde Strand kommune satt opp sperrebånd for å hindre at noen mot formodning brukte turstien på promenaden. Noen steder kunne det se ut som vannstanden var høyere en i natt, men dette skyldes at det i formiddag var kraftig vind fra sør.

Det var høyt vann også i formiddag. Trolig fikk båteiere sikret båtene mot springfloen i natt for når vi var i vågen kl 14.00 var det kun et fåtall biler og mennesker å se. Foto: iRyfylke

Ved Jørpeland Båtforening var det forholdsvis greie forhold i dag. Men vinden sto godt på mot moloen som skjermet de fleste båtene. Allikevel var det ikke mange centimeter før sjøen gikk over moloen.
[fvplayer id=»5″]

Slik var det i natt
[metaslider id=»19990″]

Legg igjen en kommentar