En elev ved Strand videregående skole testet positivt for koronaviruset

Hjelmeland kommune melder nyttårsaften at en ungdom i kommunen har testet positivt for koronavirus 30. desember.

Ungdommen er elev ved Strand videregående skole. Smittesporingsteamene i Hjelmeland og Strand og skulen har et godt samarbeid, og så langt er 14 elever og 3 lærere i karantene til og med 1. januar og blir i tillegg testet for viruset nyttårsaften.

Utenom skolen er 12 personer i kommunen definert som nærkontakter og i karantene.

Samarbeider med Folkehelseinstituttet

Hjelmeland kommune samarbeider også med Folkehelseinstituttet og skolen om smittesporing på bussreiser, og de aktuelle passasjerene vil bli kontaktet. En har ikke funnet en sikker smittekilde ennå, men vi har en ledetråd som vil bli fulgt opp videre i samarbeid med nabokommunene.

Uavklart situasjon

Situasjonen er enda uavklart og det kan være pågående smitte i kommunen. Vi vil få mer informasjon i løpet av de neste dagene, men inntil videre vil vi innstendig oppfordre til å redusere antall sosiale kontakter, da også i kveld på nyttårsaften, skriver Hjelmeland kommune.

Testing gjennom nyttårshelgen

Hjelmeland legekontor har ikke åpent for testing i nyttårshelgen utenom etter spesifikk avtale i forbindelse med smittesporing.

Dersom innbyggere trenger å teste seg utenom vanlige arbeidsdager, bes du ta kontakt med Stavanger kommune sin koronatelefon.

Vaksineringen begynner i Hjelmeland tirsdag

Hjelmeland kommune melder om at de starter vaksinering av sykehjemsbeboere tirsdag 5.januar 2021.

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt