Endelig felles åpningstider i sentrum

For sentrumsleder Kolbjørn Pedersen startet arbeidet i fjor vinter å strakk seg til våren i år. Selv innrømmer han at tiden kunne nok ha kortes ned noe, men det er greit å ikke forhaste seg.

Vi hadde selvfølgelig et håp om å lansere den felles åpningstiden til sommeren, men dette ble vanskelig på grunn av ferieavvikling osv. Da passet det greit å lansere i forkant av Høstmarknaden lørdag 21.okt.

I oversikten over butikk og utsalgsstedene som har denne felles åpningstiden er det 31 stykk. Dette forteller Pedersen at er sirka 74% av butikk og utsalgsstedene i sentrum. Selv håper han at de restrerende ser at det også for dem er grunnlag til å ha åpent til kl 18 i ukedager og kl 15 på lørdager. Noen av butikkene holder fremdeles langdagen som er torsdager til kl 19 også.

For handelsforeningen er det viktig at det er sentrum som fremmes så av de 31 utsalgsstedene er det flere som ikke er medlem av handelsforeningen, forteller Pedersen. I denne prosessen har vi ikke fokusert så mye på dette, å heller fremmet sentrum som en helhet.

I Jørpeland sentrum er det stor variasjon av butikker der kundegrunnlaget er spredt gjennom hele dagen. Så fokuset har vært på felles stengetid, sier Pedersen. Dette betyr at butikkene kanskje åpner med litt mellomrom, men at alle (på listen) stenger tidligst kl 18.00 i ukedager og kl 15.00 på lørdager.

Det ble for 5-6 år siden forsøkt noe lignende som de da kalte «kjerneåpningstid». I følge Pedersen ble dette lansert i desember, og allerede på nyåret falt flere bedrifter fra når kundegrunnlaget gikk ned. Noen har holdt på denne tiden frem til nå, så derfor er det gledelig at vi i sentrum sammen har funnet en god løsning for mange bedrifter. Pedersen legger ikke skjul på at han håper ser på dette som en milepæl som han tror vil gi mye igjen både til innbyggerne og bedriftene.

Legg igjen en kommentar