Enorme mengder asfalt går med i Kvalvågvegen

Båten Bulk Trader lå onsdag formiddag til kai i Jørpelandsvågen. Ombord hadde de drøyt 810 tonn varm asfalt.

iRyfylke snakker med gravemaskinføreren som laster sirka 4 lastebiler i timen med asfalt. Han forteller at videre kjøres asfalten til asfaltleggeren som skal legge de drøyt 7 kilometerne med asfalt. Totalt er det 6 lastebiler som kjører skytteltrafikk mellom asfaltleggeren og Jørpelandsvågen.

Bulk Trader. Foto: iRyfylke

Asfaltarbeidet starter like ved Erlandsdalsvatnet og mannskapet jobber seg sakte men sikkert mot Botne. Som tidligere opplyst er vegen stengt for gjennomkjøring fra Botne mens arbeidet pågår.

Skjermdump GoogleMaps

Byggeleder hos Statens Vegvesen Kjetil Tollefsen regner med å bruke sirka 4000 tonn asfalt (Grovt regnet). Dette betyr at Bulk Trader og eventuelt andre lastebåter er å se i Jørpelandsvågen også i dagene fremover. Det blir også asfaltert nye møtelommer på veistrekningen, opplyser Tollefsen om.

Arbeidet antas å være ferdig i midten av uke 36, men regn kan hindre asfaltarbeidet. Nå er det meldt litt regn ut i neste uke, men avgjørelsen om å stanse arbeidet tas fortløpende slik at de til enhver tid oppdaterte prognoser tas i betrakning, forklarer Tollefsen.

Legg igjen en kommentar