Enorme mengder folk på Jørpeland i går

I går igjen var det storinntykk av byfolk på Jørpeland. Temperaturen var helt ok, med tidvis blå himmel og sol.

I Ryfylketunnelen mot Solbakk ble det registrert 2200 kjøretøy i perioden fra kl 11 til kl 15 i går. En god forklaring på hvorfor det nesten kunne oppleves som Strandadagene på Jørpeland.

Totalt var trafikken på søndag oppe i 9139 kjøretøy med henholdvis 4959 mot Stavanger og 4180 mot Solbakk.

Høye besøkstall på Jørpelandsholmen i går

Mye folk rundt Jørpelandsholmen i går formiddag og spesielt populært var aktivitetsparken. Foto: Helge A. Gjerde

Besøkstallene på Jørpelandsholmen denne søndagen er det høyeste med unntak av 100 års markeringen til Staal Jørpeland IL 16. juni 2019, forteller fagansvarlig for park og grønt i Strand kommune, Anita Ellefsen Hus. Totalt ble 1612 personer registrert ut på holmen av telleren. Det meste som er registrert etter at telleren kom opp 1. november 2017 er 1715 besøkende og var i forbindelse med 100 års markeringen.

Hus forteller også at det kan være avvik på antallet dersom folk går ved siden av hverandre ved telleren. Dette kan særlig skje når det er mange som går over gangbroen samtidig.

Skal vi tro observasjonene fra folk som var på holmen denne søndagen, kan besøkstallene være enda høyere. Men disse tallene er de offisielle ut ifra telleverket.

Fullstappet Rosehagen

Full parkeringsplass i vågen, fullt langs Vågabakken og fullt på Rosehagen. Foto: Privat

På Rosehagen var det fullt stort sett hele dagen i går. Daglig leder Sonja Hargaut forteller at det var mest byfolk men legger til at det var en fin blanding av lokale og byfjes.

Anslagsvis var det 400-500 personer innom i Rosehagen denne søndagen. Rosehagen har hatt fullt hus siden åpningen av Ryfylketunnelen. Hargaut ser også at flere folk bestiller billetter til konserter og arrangement i tiden fremover.

Vi har jobbet mot Sandnes og Stavanger over lang tid med tanke på Ryfaståpningen, forteller Hargut.

Hun har lagt merke til at ukedagene preges av seniorer på tur. Mange oppdager områdene her som flotte turalternativ. Jeg tror vi vil merke at besøkene vil fortsette også når man må betale i tunnelen, noe som er positivt for hele Strandasamfunnet, legger hun til.

Rosehagen har også ansatt en ny kokk, som sammen med sin familie har blitt nye innbyggere på Jørpeland. Dette er jeg stolt av at vi som bedrift kan bidra til, forteller Hargaut.

Bobilparkeringen i Jørpelandsvågen er flittig brukt i helgene. Her er det 15 bobiler på plass. Foto: Privat
Mye folk på Stålverlsbruen. Foto: Helge A. Gjerde
Rene folkevandringen ut mot Jørpelandsholmen. Foto: Helge A. Gjerde
Jørpelandsholmen. Foto: Helge A. Gjerde

One Comment

Legg igjen en kommentar