Erik Rydningen Nyman-Apelset valgt til tredjekandidat for Rogaland Venstre

Rogaland Venstres topp 5 kandidater. Fra venstre: Erik Nyman-Apelset, Iselin Nybø, Pauline Vik Vestly, May Britt Vihovde og Kjartan Alexander Lunde, foto: Venstre

På lørdag avholdt Rogaland Venstre sitt nominasjonsmøte og valgte liste til stortingsvalget neste år. Strand Venstre sin kommunestyrerepresentant Erik Rydningen Nyman-Apelset ble enstemming valgt til tredjekandidat.

Erik Rydningen Nyman-Apelset. Foto: Venstre

Erik Rydningen Nyman-Apelset arbeider som rørlegger, er leder i Strand Venstre og venstre sin kommunestyrerepresentant i Strand kommune.

Han er også medlem i forvaltningsutvalget, første vara til formannskapet og sitter i styret i Rogaland Venstre.

– Erik er en dyktig og reflektert lokalpolitiker med lang fartstid i kommunestyret i Strand. Han har et bredt spekter av interesser og er god til å se sammenhenger mellom ulike politiske områder. Vi løser ikke klimakrisen uten å omstille næringslivet, og uten å sikre næringslivet gode kår, kan vi ikke tilby god omsorg for eldre, eller god skole for yngre. Alt henger sammen, og det får Erik frem i sine formuleringer, sa leder av nominasjonskomiteen, Hege Eriksen Nordbøe, på møtet lørdag.

  • Erik har en etterrettelig og kunnskapsbasert tilnærming til både saker og ulike problemstillinger, la hun til.

Ellers er Nyman-Apelset giret på å drive valgkamp og jobbe for å sikre at næringsminister Iselin Nybø får representere Rogaland på Stortinget igjen. Jeg har lenge vært en Ryfylkestemme innad i Venstre, men nå ser jeg frem til å møte bedrifter og organisasjoner i hele fylket, sier Nyman-Apelset til nettavisen.

Næringsministeren på topp i Rogaland

Næringsminister Iselin Nybø er på topp på Rogaland Venstre sin stortingsliste i 2021. Bak henne følger May Britt Vihovde fra Haugesund på andreplass, Erik Nyman-Apelest fra Strand på tredjeplass, Kjartan Alexander Lunde fra Stavanger på fjerdeplass og Pauline Vik Vestly fra Tysvær på femteplass.

Iselin Nybø er næringsminister for Venstre, og tidligere forsknings- og utdanningsminister. Før hun kom inn i regjeringen var hun stortingsrepresentant for Rogaland i perioden 2013-2017.

– Lista består av en gjeng som alle har vist oss svært høy motivasjon. Vi har lagt vekt på god, bred representasjon og viktige stemmer inn i valgkampen på ulike måter. Hvert eneste navn har noe eget å bidra med, sa leder av nominasjonskomiteen, Hege Eriksen Nordbøe, da lista ble vedtatt på nominasjonsmøte lørdag 10. oktober 2020.

De fem øverste kandidatene på lista er:

1. Iselin Nybø, Næringsminister, Stavanger

2. May Britt Vihovde, Administrasjonssekretær, Haugesund

3. Erik Rydningen Nyman-Apelset, Rørlegger, Strand

4. Kjartan Alexander Lunde, Sivilingeniør, Stavanger

5. Pauline Vik Vestly, Student, Tysvær