Ett år siden åpningen av Ryfylketunnelen

I dag er det ett år siden Ryfylketunnelen ble åpnet for trafikk med et samlet mediekorps, ryfylkeordførere og mange flere til stede. Nå ett år senere har tunnelen blitt flittig brukt og nærmere 2,5 millioner kjøretøy har passert tellepunktene inn og ut av tunnelen på Solbakk.

  • Se bilder fra åpningen av Ryfylketunnelen lengre nede

En kan trygt si at Ryfylketunnelen har betydd mye for Strand kommune, men også for omkringliggende kommuner. Spesielt gjennom årets sommer var trafikktallene nærmere 10.000 kjøretøy per dag noe som indikerer at Ryfylke og Nord-Jæren ble utforsket av mange.

Bobilparkeringen i Jørpelandsvågen. Foto: iRyfylke

Det økte besøket spesielt fra Nord-Jæren har blitt merket godt i Strand, da spesielt kaostilstander runde populære turruter og et yrende sentrumsliv gjennom hele sommer. Dette ble også understøttet av trafikktallene som i sommer viste enorm trafikk på lørdager. Videre kan en se ringvirkningene av oppdagelseslysten ved at bobilparkeringen i Jørpelandsvågen har hatt sprengt kapasitet nesten hver helg helt til høsten satt et skikkelig preg på tilværelsen.

I tillegg har det vært et yrende folkeliv i Jørpelandsvågen som for mange har vært sårt etterlengtet. Med full gjestebrygg, full bobilparkering så har Jørpelandsvågen blitt et samlingspunkt som i fremtiden kan bety mye.

Video av Tor Jørpeland.

Enn så lenge er det fortsatt gratis å passere tunnelen mellom Solbakk i Strand og Stavanger, men trolig vil dette være på plass februar/mars neste år. Når den tid kommer kan vi garantert konstatere at over 2,5 millioner kjøretøy har fått bruke verdens lengste undersjøiske tunnel gratis. Noe som garantert har gitt spesielt Strand kommune en boost som forhåpentligvis kommer til å vedvare.

Bilder fra åpningen av Ryfylketunnelen


 
Her kan du se åpningen av hele Ryfastprosjektet

Legg igjen en kommentar