Etter nesten fire år er det slutt for Rågoe

Foto: Rågoe

Gjennom snart fire år har Rågoe solgt og utviklet matvarer av lokale råvarer. I forrige uke meldte selskapet oppløsning i Brønnøysundregistrene.

De siste årene har Elin Sørskår og Guri Hovland solgt matvarer av lokale råvarer gjennom selskapet og merkenavnet Rågoe. De har ved hjelp av lokale råvarer laget blant annet ramsløkpesto, utallige typer smakssatte eddiker og masse mer.

Rågoe har gjennom en årrekke vært representert på Bondens marked, REKO-ringen og Gladmat festivalen.

I 2019 stilte Rågoe med egen stand under Gladmat festivalen i Stavanger. De ble også nominert til årets nyskapning. Foto: Rågoe

I 2018 var Rågoe med på Ryfylkealliansen sin stand under Gladmaten, mens i 2019 med egen stand ble Rågoe nominert til beste nyskapning. Selv om det ikke ble seier var Glatmaten mye mer enn forventet, både i forhold til nominasjonen, besøk og salg, fortalte Hovland i 2019.

Slutt etter neste fire år

Fra venstre Elin Sørskår og Guri Hovland, bak Rågoe AS. Foto: Rågoe

I forrige uke meldte selskapet til Hovland og Sørskår, Rågoe AS, oppløsning i Brønnøysundregistrene. Samtidig kan de bekrefte at dette også betyr slutten på de lokale produktene som har gitt selskapet suksess både lokalt og regionalt.

Årsaken til at selskapet nå legges ned opplyser Rågoe om at er personlige årsaker. De ønsker heller ikke å utdype mer om dette.
 

Oppløsning og sletting av et aksjeselskap må gjøres i to trinn. Først må generalforsamlingen beslutte at det skal oppløses. Neste trinn er at generalforsamlingen beslutter sletting. Begge deler må meldes til Foretaksregisteret. Tiden mellom disse to trinnene kalles normalt avviklingsperioden, der styret forbereder avviklingen av virksomheten.
 
Avviklingsperioden kan ikke være kortere enn 6 uker og normalt bør den ikke være lengre enn 12 måneder.
 
Kilde: Altinn