Finværet søndag skapte besøksboom på Jørpelandsholmen

Stålverksbrua for to helger siden. Foto: Helge A Gjerde

Søndag var det blå himmel og sol store deler av dagen. Dette første til høye besøkstall på Jørpelandsholmen nok en søndag etter at Ryfylketunnelen åpnet.

Selv om passeringstallene i Ryfylketunnelen denne søndagen var lavere en normalt var det allikevel høye besøkstall på Jørpelandsholmen. Etter at Ryfylketunnelen åpnet og passering er gratis har det blitt et fast skue med byfolk i gatene og turområdene i og rundt Jørpeland.

Passeringstallene i Ryfylketunnelen viser at trafikken mot Solbakk var 1000 færre passeringer en helgen for to uker siden når besøkstallene på Jørpelandsholmen nesten slo den halvt år gamle rekorden. Ut ifra passeringstallene forrige uke var det etter alt å dømme mye hyttefolk som tok turen inn til Jørpeland før turen gikk under fjorden og hjem. Trafikken i Ryfylketunnelen mot Solbakk var ikke mye høyere en litt over en gjennomsnittlig ukedag. Mens fredagen hadde nesten 1000 flere passeringer en fredagen før.

Søndag 19. januar ble det registrert 1612 besøkende på Jørpelandsholmen mens det søndag 26. januar kun ble registrert 636 besøkende. I finværet søndag som var ble tallet mye høyere en normalen igjen, og endte på 1123 besøkende. Dette er forøvrig syvende gang besøkstallene er over 1000 på én dag siden registreringen startet 1. november 2017.

På sosiale medier kunne en søndag og mandag få rapporter fra flere lokale strandbuer som hadde tatt turen på Jørpelandsholmen og meldte om mye folk.

Legg igjen en kommentar