Flere uker med rekordhøy ledighet i Rogaland

36 128 personer er for øyeblikket registrert som arbeidssøkere hos NAV i Rogaland. 24 266 av dem er helt uten jobb pr. 21. april. Det utgjør 9,6 prosent av arbeidsstyrken i fylket. Det er en oppgang på 0,1 prosent sammenlignet med forrige publisering av ledighetstall den 7. april.

11 018 personer er registrert som delvis ledige i fylket nå. Det er 265 færre enn ved forrige oppdatering, mens 843 personer er på arbeidsrettede tiltak, viser ferske tall fra NAV.

– Arbeidsledigheten i Rogaland de siste ukene har vært på et rekordhøyt nivå, sier Merethe P. Haftorsen, direktør i NAV Rogaland.

– Myndighetene letter nå gradvis på tiltakene, og da håper og tror vi at ledigheten innenfor enkelte bransjer vil krype nedover igjen, som for eksempel innenfor butikk og salgsarbeid, sier Haftorsen.

– Fremdeles er det er en stor overvekt av permitterte arbeidssøkere. Vårt inntrykk er at arbeidsgivere planlegger å tilbakekalle sine ansatte når situasjonen tillater dette. Pr. i dag har vi ikke sterke signaler på at enkelte næringer nå vurderer å si opp sine ansatte, sier hun.

Haugesund har den høyeste arbeidsledigheten i Rogaland med 11 prosent av arbeidsstyrken. Stavanger og Sandnes har en andel på helt ledige på henholdsvis 10,5 prosent og 10,4 prosent. Sola er den eneste kommunene foruten om de største byene, som har en ledighet på over 10 prosent.

I Ryfylke er det Strand kommune som ligger på topp med 9% av arbeidsstyrken som har søkt dagpenger under permittering siden uke 12. Litt bak kommer Sauda kommune med 7,9% og Suldal kommune med 7,5%. Mens Hjelmeland kommune har lavest med 5,3% av arbeidsstyrken som har søkt dagpenger under permittering siden uke 12.

Legg igjen en kommentar