For lite grunnlag også for Ryfylke Landhandel

Tirsdag kveld meldte Ryfylke Landhandel på siden facebooksider at også de har for lite grunnlag til å drive butikk i Jørpeland sentrum.

Vi legger om driften på Jørpeland nå i sommer, det er altfor lite grunnlag for å drive på det jevne her, skriver Ryfylke Landhandel.

I følge meldingen vil butikken på Jørpeland gradvis bli en nettbutikk, der de vil tilby gratis levering i Strand, og Forsand kommune på utvalgte ukedager. Butikken på Jørpeland vil være sporadisk åpen i sommer og høst. Ut over høsten vil butikken på Jørpeland ha åpent torsdager og lørdager. Oktober og november vil det være noe utvidede åpningstider, mens i desember vil det være åpent alle dager, skriver de videre.

Etter nyttår pakker de ut av lokalene i Stålverksvegen så da er det slutt for den fysiske butikken. Men i følge eier Øyvind Stuvik vil landhandelen ha pop-up butikk på Jørpeland før jul i årene fremover. Samtidig vil det i september åpnes nettbutikk som vil selge varene vi hadde i butikken, men til et større marked. Dette er noe Stuvik forteller at de ønsker å satse friskt på. Nå vil alle i området kunne plukke det de ønsker i nettbutikken og få det levert på døren uten ekstra kostnad.

Andre markeder
Før sommeren åpnet Ryfylke Landhandel fysisk butikk i Lysebotn. Denne går betraktelig mye bedre å vil bestå som i dag. Turistene, hyttefolk, og fastboende her inne har virkelig tatt godt imot butikken, skriver landhandelen. Samtidig ser Stuvik mot Stavanger, å håper å åpne butikk i den kjente «Søragadå» i Stavanger i oktober.

Ryfylke Landhandel åpnet butikk i Stålverksvegen på Jørpeland 20.okt i fjor. Med et spennende utvalg produkter i tillegg til mye kortreist mat spesielt fra lokale leverandører i Ryfylke var det nok mange som håpet at landhandelen skulle leve et langt liv. På nettsiden beskriver landhandelen seg slik «Vi er en lokal forankret butikk som selger lokalmat, nisjeprodukter, interiør artikler, og spesialprodukter. Butikken skal ta vare på historien, og identiteten til Ryfylke, dette vil tydelig komme frem når du åpner døren.»

Ikke alene
For kort tid siden meldte også Bris Ølutsalg at de legger ned på Jørpeland pga for lite grunnlag. Ryfylke Landhandel føyer seg inn i en rekke nedleggelser i Jørpeland sentrum de siste årene. Og det viser nok en gang at butikkdrift på Jørpeland ikke er en enkel sak. Skal det være nisjebutikker i sentrumsgatene må det helt klart en holdningsendring til hos strandbuene. Selv sier Stuvik at de siden starten har sagt at de vil se hva Jørpeland vil ha. Nå har vi hatt butikk åpen i drøyt 1 år og vet nå mer hva Jørpeland ønsker. Dette er noe vi nå justerer oss inn etter, avslutter Stuvik.

Legg igjen en kommentar