Forlengelse av strenge nasjonale tiltak

– Regjeringen forlenger de strenge nasjonale tiltakene med to ekstra dager, fra 12. til og med 14. april. Dermed får vi et bedre grunnlag til å vurdere hvordan påskeferien har påvirket smittesituasjonen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet og FHI har meldt til Helse- og omsorgsdepartementet at tallmateriale og erfaringer fra påsken ikke vil være på plass før i slutten av neste uke. Vurderinger og anbefalinger vil være avhengig av dette tallmaterialet.

– Den engelske virusvarianten, som dominerer i Norge, er ikke bare mer smittsom, men fører også til mer alvorlig sykdom og flere sykehusinnleggelser. 25. mars innførte regjeringen strengere nasjonale tiltak for å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte. I tillegg er det svært strenge tiltak i de områdene som har høyest smitte, slik som i Oslo, Viken, Haugalandet og i Bodø-området. Vi ønsker å la Helsedirektoratet og FHI få mer tid til å vurdere situasjonen, slik at vi får et enda bedre beslutningsgrunnlag for nasjonale tiltak fremover, sier Høie.

Se utømmende liste over tiltakene her!

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt