Fortsetter å trosse nasjonale anbefalinger

På torsdag skrev vi om at påsken ga nok en turboom i Strand etter at det var tilløp til kaos ved samtlige parkeringsplasser i forbindelse med populære turløyper.

Også langfredag fortsatte folk å trosse nasjonale anbefalinger om å unngå fritidsreiser. En lokal leser meldte fredag formiddag om kaostilstander i Holtaheia, vedkommende og flere andre bilister var nødt å rygge et godt stykke tilbake å dra uten å få muligheten til å ta turen. Leseren fikk dessverre ikke tatt bilde av kaoset.

Det fine været i store deler av påsken er nok hovedårsaken til at flere spesielt fra Stavanger/Nord-Jæren har valgt å legge dagsturen under fjorden til idylliske Ryfylke. Men burde de strengt tatt det?

Høye passeringstall også langfredag
I Ryfylketunnelen har det i påsken blitt en vane at passeringstallene er langt høyere en normalt. Dette på tross av de nasjonale anbefalingene om å unngå fritidsreiser.

Langfredag ble det mellom kl 10.00 til 14.00 registrert hele 1833 kjøretøy mot Solbakk. Mot Stavanger ble det de fire timene mellom kl 14.00 til 18.00 registrert 1791 kjøretøy.

Også på Jørpelandsholmen har det de siste dagene blitt registrert mye høyere besøkstall en den siste tiden. Skjærtorsdag og langfredag var det sirka 1400 personer som besøkte Jørpelandsholmen. Bare én gang siden 2.februar har det vært mer besøkende enn langfredag som hadde 822 besøkende. Det var lørdag 21.mars, bare dager før Strand kommune innførte smitteverntiltak på Jørpelandsholmen for å unngå stenging.

One Comment

Legg igjen en kommentar