Gågate i Jørpeland sentrum i sommer

I sommer kan det bli en mer innbydende gågate i Jørpeland sentrum dersom politikerne i formannskapet er enige i administrasjonens planer.

Gågate er sett som et viktig element for å skape et mer attraktivt sentrum på Jørpeland.

I fjor etablerte kommunen i samarbeid med Handelsforeningen gågate i deler av Rådhusgaten på Jørpeland. Men flere av fjorårets løsninger ga ikke helt den opplevelsen som gågate skal. Dette vil kommunen sammen med handelsforeningen endre på i år.

Målsettingen med gågaten er å skape et miljø og et byrom hvor kundene vil oppholde seg, hvor det vil bli invitert flere til å stå på torget, ha barneaktiviteter på parkeringsplassen utenfor Motehuset Byberg. Videre vil gågate kunne være koplingspunktet mellom de grønne byrommene. Skateparken ved riksveg, gågate i midten, park ved rosehagen, Jørpelandsholmen ved Skallstøperiet og grøntområde i Jørpelandvågen vil skape en helhet i sentrum.

Det planlegges at gågaten åpner 1.juli og er åpen 24/7 ut juli måned. Gaten stenges ved Sport 1 og Ryfylke Storsenter med tverrgående sikring og med store blomsterurner i gatene.

Gågaten planlegges kortere enn fjorårets, det vil bygges avlastningsveg i
nord-enden. Totalt planlegges det investeringer for kr 317 000 eks.mva for å få konseptet med gågate til å fungere.

Rådmannen er positiv til det nye konseptet og det blir opp til politikerne i formannskapet om planene blir realisert.

One Comment

Comments are closed.