Gikk seg vill i nærheten av Kjeragbolten

To personer på tur meldte i 17-tiden at de hadde gått seg vill i nærheten av Kjeragbolten.

De skal være godt utstyrt med klær og mat. Et redningslag på 5 mannskap fra Norsk Folkehjelp Strand og Forsand er på vei for å hjelpe dem ned. Posisjonen på personene er kjent, noe som forenkler prosessen.

Dette er aksjon nr 2 på Kjerag i år. På Preikestolen har det vært 24 aksjoner. Dagens aksjon er nr 50 i rekken i år for lokallaget.

Oppdatering 21.45: Like før kl. 21 er de to turgåerne funnet av redningslaget. De var våte og kalde men i stand til å gå ned selv. De ble funnet på oppgitt posisjon.

Dårlig sikt og glatte forhold i terrenget. Foto: Norsk Folkehjelp Strand og Forsand

De to er slitne og har en god tur ut av området.. Ser foreløpig greit ut men det er vått og bratt vei tilbake, opplyser Norsk Folkehjelp Strand og Forsand til iRyfylke

Oppdatering 22.30: Følget er nå ute på vei kl.22.10
Turistene klarer seg selv fra Øygardstøl og mannskapene fra Norsk Folkehjelp setter kursen hjemmover etter nok en vellykkes redningsaksjon.

Men aksjonen er langt fra over for Norsk Folkehjelp sine mannskaper. De må ta seg ned til Lysebotn, og drar ut Lysefjorden med egen Rib. De kjører så tilbake til depo på Jørpeland hvor vask av båt og bil venter. Drivstoff skal også etterfylles på bil og båt og utstyr klargjøres for ny innsats før de kan dra hjem og sove sånn rundt kl.01 i natt.

Legg igjen en kommentar