Gir ut krimbok med handling fra Jørpeland

10.desember legger forfatterduoen Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen krimboken «Alfahann» ut på forhåndssalg. Boken i fysisk form kan ventes i bokhandlerne i april neste år. Det spesielle med krimboken er at handlingen er lagt til Jørpeland.

Selv forklarer duoen at de ville prøve noe nytt, og derfor falt valget på Jørpeland når stedet for handlingen i boken skulle bestemmes. Og selvfølgelig for at Jørpeland er en perle av en plass, som det virkelig passer å plassere en krimhistorie til, legger Ingemundsen til.

  • Med Preikestolen og den turistmagneten det er, så er det kult at dette blir den første krimboken med hovedhandlingen på Jørpeland, forteller Ingemundsen stolt.

Byasene bak den psykologisk thriller fra Jørpeland

Simen Ingemundsen (f.1995) er født og oppvokst på Randaberg, er forfatter, bokblogger, bokanmelder, litterær formidler, festivalsjef og arrangør for flere litterære arrangementer. Han er journaliststudent, med bachelor i historie fra Universitetet i Stavanger. I flere år har han drevet bokbloggen “Boktimmy”, og etablerte i 2018 krimfestivalen “Blodig alvor i landsbyen”. Samtidig med å bli festivalsjef, innstiftet han den anerkjente krimprisen “Sølvkniven”. Simen debuterte i 2020 med boken “Spindelvevet”.

  • Simen regnes for å være «Norges yngste krimforfatter» og har drevet med litteratur siden 2013.

Hans «partner in crime» Stig Ellingsen (f.1958) er født i Stavanger men har bodd store deler av sitt senere liv i Randaberg. Han er forfatter, lærer og filolog. Han har også i en årrekke vært en ivrig samfunnsdebattant i flere aviser og har tidligere gitt ut fem kriminalromaner med Bjørn Berner i hovedrollen. Boken “Malum” var blant de ti mest solgte e-bøkene i Norge i 2013. Boken “Spindelvevet” (2020) var Stig og Simens første litterære samarbeid.

Godt samarbeid har ført til tre bøker på kort tid

Stig og Simens første bok, «Spindelvev» har solgt nærmere 1000 eksemplarer og i høst ga de ut «Rotteblod» som allerede har passert 600 solgte eksemplarer. Og til våren kommer duoens tredje bok «Alfahann» ut i bokhandlerne. «Alfahann» er forøvrig andre boken duoen gir ut i sitt eget forlag, Neglebitt Forlag DA.

Boken handler om en Alfahann, som styrer familien. Og en stakkar svigersønn som blir dratt inn i det mest utenkelige. Dette er en historie som virkelig smeller, og som vi er utrolig spent på mottakelse av og å dele med folk, sier Ingemundsen.

Folk som liker krim, hvor nervene griper fatt i deg, bør lese denne, konstaterer Ingemundsen.

Bokomtale «Alfahann»

Lektor Richard Trones har flyktet fra byens larm og tatt en stilling i psykologi og sosiologi ved Jørpeland videregående skole. Ved en tilfeldighet treffer han Anne Ellingen, en av de tre døtrene til kommunens rikeste og mektigste mann, ordfører Helge Ellingsen. Etter en kort og intens romanse gifter de seg i et storslått bryllup. De bosetter seg i den vesle dalen hvor nesten alle i slekten bor, og Richard Trones, som selv bare har sin gamle mor i live, føler at tilværelsen nesten er fullkommen. Det eneste som mangler er barn.

Men en dag kommer Tina Ellingsen, den yngste datteren på besøk. Hun er slående vakker og en idealistisk og sannhetssøkende forsker. Under en familiemiddag setter hun patriarken Helge Ellingsen ettertrykkelig på plass i alles påhør. Det har aldri noen gjort før. Dagen etter våkner Richard Trones med høy feber og må søke akutt legehjelp. Det er bare begynnelsen på en malstrøm av av dramatiske hendelser som virvler ham inn i en desperat kamp for å redde dem han er mest glad i og finne sannheten blant alle løgnene før han selv blir trukket under.

Oppdatering 29.12.20: Neglebitt Forlag har gjort justeringer i bokomtalen, tidligere bokomtale har utgått.