God stemning i gågata på lørdag

Vi har tidligere skrevet om at kommunen gjennomfører et prøveprosjekt med gågate i Rådhusgata i Jørpeland sentrum. På lørdag var det tredje lørdagen med stengt Rådhusgate.

Etter at sentrumsforeningen nærmest fikk prøveprosjektet kastet i fanget etter kommunestyremøte 19.juni har det vært ventet at noe mer organisert skulle skje. Jørpeland sentrumsforening gikk derfor i dialog med Ryfylke Sykkelklubb for å prøve å skape noe liv i gågata. Vi ble spurt om vi kunne bidra med å skape liv i sentrum og da passet det veldig godt å kunne ta i bruk det nyinnkjøpte ustyret vårt, forteller Vidar Laugaland i Ryfylke Sykkelklubb.

Foto: Vidar Laugaland / Ryfylke Sykkelklubb

Laugaland forteller at det trolig var i overkant av 20 barn innom og testet løypen. Han tror at lørdagens høstvær gjorde at det ikke var flere innom. Vi er uansett fornøyd med dagen selv om sommerværet uteble. Det hyggelige med dagen i dag, var at mange av de som prøvde løypa var turister. Blant annet en sykkelglad familie fra Nederland som også drev sykkelskole. Han ble meget imponert og inspirert av opplegget vi hadde her, avslutter Laugaland.

De neste to lørdagene blir det også teknikkløype i gågata og Laugaland har store forventninger til de neste gangene og er klar for å lage stor stemning i sentrum. Han håper at mange kommer innom å tester ut løypen, uansett alder. Vi vil vurdere til neste gang å også ta i bruk de gamle elementene vi har, disse passer noe bedre til de aller minste, da det ikke trengs så store sykkelferdigheter på disse. Så håper han at de klarer å få tak i noen flere sykler for utlån for de som kommer å vil prøve men ikke har med sykkel selv, men her må vi se hva vi får til, legger han til.

Foto: Vidar Laugaland / Ryfylke Sykkelklubb
Foto: Vidar Laugaland / Ryfylke Sykkelklubb

 

Haute Route
I forbindelse med sykkelløpet Haute Route som har tre etapper i regionen 2-4.aug er også Ryfylke Sykkelklubb å se i Jørpeland sentrum. Da planlegger de barneritt og det blir også teknikkløype. Men hvor i sentrum løypa blir må vi neste se, alt er ikke spikret enda forteller Laugaland.

Sykkelrittets første etappe 2.aug starter i bunnen av Ryfast og avsluttes på Jørpeland etter en tur inn til Fister. Rittets andre etappe starter i Lysebotn og avsluttes på Melshei. Rittets siste etappe går fra Stavanger og sirka 17km ut til Ullandhaug.

Kart: Haute Route

Legg igjen en kommentar