Har store planer i Skallstøperiet på Jørpeland

Illustrasjon: Skygolf

7.mai åpner Skygolf dørene til et nytt aktivitetssenter med golfsimulator i verdensklasse. Kameratgjengen bak konseptet er bare i startgropa med utvikling av konseptet.

Det er kameratgjengen bestående av Henning Lorentz Berland, Morten Mæhle, Aksel Steine og Jonathan Ritland som står bak konseptet Skygolf som åpner i begynnelsen av mai.

Til golfsimulatoren har de fått tak i golfsimulatoren Trackman 4, som er en simulator i verdensklassen. Blant andre Viktor Hovland og Tiger Woods bruker nøyaktig samme type når de trener utenfor banen, sier en entusiastisk Henning Lorentz Berland.

Berland forteller at konseptet skal være heldigitalt, slik at du kan sitte hjemme og booke en time eller to. Dra ned til lokale og få tilgang elektronisk. På denne måten kan de gjøre golfsimulatoren tilgjengelig fra morgen til kveld hele uken.

Ypperlig treningsbane både for nye og eksisterende spillere

Illustrasjon: Skygolf

Berland forteller at Trackman 4 systemet er det første i Ryfylke. Det er tre simulatorer i Stavanger-området som bruker samme type, og de er som regel fullbooket i lang tid.

Trackman 4 systemet er veldig avansert og kan ved hjelp av kameraer i lokalet gi deg tilbakemelding på kroppsbevegelsene og køllebevegelsene dine. På den måten kan gode spillere optimalisere slagene sine, og nye spillere lære å slå ballen med riktig kropps- og køllebevegelse.

Berland forteller at de allerede har hatt møte med den lokale golfklubben, Preikestolen Golfklubb, om hvordan de kan utfylle hverandre.

Golfsimulatoren kan utfylle golfklubben på en ypperlig måte, ved at medlemmene kan trene og spille 12 måneder i året uansett vær og vind. Konseptet vil også kunne fungere som en utmerket rekrutteringsarena for golfklubben. Her kan du starte golfkarrieren i Bahamas mens du nyter kaffe og mat, sier Berland.

På Skygolf kan du en regnfull høstdag gå inn å spille en interaktiv turnering mot spillere fra hele verden på verdens aller beste golfbaner. Eller du kan trene alene på driving rangen på Pebble Beach i USA.

Et konsept med mange muligheter

Illustrasjon: Skygolf

Selv om golfsimulator ofte er forbundet med ihuga golftrening så byr Trackman-systemet på mye mer.

Berland ønsker at konseptet skal appellere til et bredt spekter. Selv om alt innebærer golfkøller, så går det an å ha utdrikningslag, firmakveld, jente-/guttekveld, teambuilding osv. På Trackman-systemet kan du ha mer underholdende aktiviteter som «hvem slår lengst», «nærmest hullet» m.m.

Golfsporten er en veldig allsidig sport uten øvre eller nedre aldersgrense, sier Berland. Og forteller at de har fått med seg lokale Gaute W. Bjørheim til å ha golfkurs for de som ønsker det.

Skal videreutvikle bygget til noe spektakulært

Illustrasjon: Skygolf

Berland kan allerede avsløre at det ikke stopper med golfsimulatoren. De er allerede i gang med planer for resten av lokalet de har fått leie. Dette innebærer et gaming senter og i toppen av tårnet blir det restaurant med takterrasse, kan Berland avsløre.

Tårnet ønsker de å utforme som Preikestolen, noe som alene vil sette bygget og området på kartet. Med restauranten og takterrassen kan besøkende, tilreisende og lokale nyte god mat eller kaffe med en fantastisk utsikt over Jørpelandsvågen, Jørpelandsholmen, fjord og fjell.

Berland og gjengen vurderer også om de skal til med en golfsimulator til i tillegg til gaming senteret og restauranten. De håper selvsagt at golfsimulatoren blir godt tatt i mot når de åpner i mai.

Det er mange som heier på oss, og huseieren her har vært utrolig fleksibel og har veldig troen på dette vi er i gang med, avslutter Berland.

Følg Skygolf på facebook her!