Hjelpetelefonen «SNAKK MED OSS»

Foto: Strand kommune

Strand kommune har opprettet en egen hjelpetelefon med lokale fagfolk som kan gi psykososial omsorg – SNAKK MED OSS – 468 15 218. Telefonen er åpen på hverdager mellom kl. 09.00-15.00.

Koronapandemien skaper frykt og usikkerhet for mange. Karantene og smittefare gjør at vi bør holde oss hjemme. Vi er mer isolert og friheten vår er innskrenket. Når barnehager, skoler, fritidstilbud og tilbud til eldre og syke blir stengt, sitter mange igjen med krevende omsorgsoppgaver. I tillegg kan vi få økonomiske bekymringer som et resultat av permitteringer, stengte bedrifter og en usikker jobbfremtid.

Noen å snakke med

Akkurat nå trenger du kanskje noen å snakke med, noen som kan gi deg gode råd for dagene som kommer. I Norge finnes det mange hjelpetelefoner som er døgnbemannet– du finner en oversikt her: https://www.psykologforeningen.no/publikum/trenger-du-noen-aa-snakke-med

Strand kommune har i tillegg opprettet en hjelpetelefon «Snakk med oss – 468 15 218»med lokale fagfolk som skal bidra til å hindre psykisk uhelse og yte psykososial omsorg og rådgivning i en krevende hverdag.

Hvem kan bruke oss?

Alle som vil snakke om utfordringer og bekymringer kan ta kontakt med vår hjelpetelefon. Du kan være anonym om du ønsker det og vi har taushetsplikt.

Hva kan vi tilby?

Vi tilbyr dialog om enkle eller vanskelige tema. Vi har tid, vi lytter og reflekterer sammen med deg og kan gi råd og omsorg. Vi ønsker å bidra til oppleving av mestring og fremtidshåp.
Våre rådgivere har bred helse- og sosialfaglig bakgrunn. Ved akutt fare og behov for mer kontinuerlig oppfølging, kan vi videreformidle deg til rett instans.

Legg igjen en kommentar