Hvor ble sommeren av?

Sommerferien har for mange kanskje startet allerede. Men til helgen er det fellesferien som står for tur. Værutsiktene tilsier derimot at de fleste tar ferie i det som heller minner om vår både på gradestokken og nedbørsmengden.

I juni i fjor hadde Jørpeland en snitttemperatur på 18,6gr og en nedbørsmengde på 109mm. Juni i år hadde vi nøyaktig samme snittemperatur på 18,6gr men betraktelig mer regn med hele 163mm nedbør totalt for hele måneden.

Temperaturer for 2019 Kilde: Yr
Nedbør i mm for 2019 Kilde: Yr

For juli i fjor hadde vi en helt annen temperatur, mange minnes nok en veldig bra sommermåned med høye temperaturer. Snittemperaturen for juli var hele 22,7gr og kun 33mm nedbør for hele måneden. Tar vi værvarselet i betraktning går juli 2019 forbi på nedbørsmengden allerede etter første uken.

I følge værnettstedet AccuWeather som melder vær langt frem i tid, er det heller ingenting som tyder på at vi har noe sommer i vente denne måneden. Med temperaturer under 20gr og stort sett litt regn også går nok sommeren 2019 inn i minnet som en av de værste på lenge. I følge AccuWeather har vi også en del lyn og torden i vente utover i juli.

Legg igjen en kommentar