I dag belyses Solspeilet på Klungholmen

Tradisjonen tro belyser kunstner Stian Heimlund Skjæveland, Solspeilet på Klungholmen i forbindelse med jul. Dette er tredje året Skjæveland belyser kunstverket i juletiden og i år skrus det på i dag, 21.desember, i forbindelse med vintersolverv.

Lyset blir på frem til første juledag, forteller kunstneren som håper folk setter pris tiltaket også i år. Som tidligere er det aggregat som driver lysene, enn så lenge kommunen ikke har gitt tommel opp for å skru på strømmen fra sjøkabelen til Jørpelandsholmen, legger Skjæveland til.

Solspeilet ikledd grønt lys. Foto: iRyfylke

Om ikke lenge håper kunstneren at Solspeilet kan belyses etter mørkets frembrudd året rundt. Skjæveland forteller at han har fått støtte fra Strand kommune til dette men at arbeider har tatt lengre tid en planlagt. Uten støtten fra Strand kommune hadde ikke Klungholmen vært det den er i dag, legger Skjæveland til.

Solspeilet ikledd lilla med et opplyst Jørpeland i bakgrunnen. Foto: iRyfylke

På nyåret håper kunstneren at permanent belysning er på plass. Og han går allerede med planer om å invitere andre kunstnere til å lyssette hans eget kunstverk i perioder av året. Det blir som et friluftsartelier hvor Solspeilet skal lyssettes, men hvordan kunstnerne velger å gjøre det blir helt opp til dem.

Solspeilet mot Stavanger. Med himmelen opplyst av Stavanger by. Foto: iRyfylke
Solspeilet i sommerdrakt mot Jørpelandsholmen. Foto: Kristofer Ryde / Studio Negative