I juli ble det gjennomført smittevernkontroll flere steder i Strand kommune

I slutten av juli ble det utført smittevernkontroll flere steder i Strand kommune. Her kan du lese rapportene på de enkelte serveringsstedene.

Smittevernkontrollene ble utført av Rogaland Brann og Redning 30.juli 2020.

Preikestolhytta:

Her var det satt opp skilt med avstandsregler, tilgjengelig antibac flere steder i serveringslokalet. Det var eget oppslag ved kaffemaskin om å bruke antibac før man skulle bruke denne. Her var det antibac rett ved siden av maskinen. Alkohol blir servert ved bord. Bordene stod spredt, og stoler var fjernet enkelte steder, for å kunne overholde god avstand. Det er utarbeidet rutiner for forsterket renhold.

Preikestolhytta café:

Det er to innganger. Informasjon om å holde avstand på den ene døren. Ble anbefalt om å få denne informasjonen på begge dører. Antibac tilgjengelig. Ble anbefalt å ha antibac ved siden av kaffemaskin, samt oppslag om å bruke antibac ved bruk av maskin. God avstand mellom bordene.

Preikestolen camping:

Her var det stengt i resepsjonen da vi kom. Noen timer midt på dagen er det stengt, og vi fikk ikke snakket med betjening. Det var mulig å se serveringslokalet utenfra, og det så ut til at bord er plassert med god avstand.

Ryfylke bakeri og conditori, Jørpeland:

Her var det litt trangt i lokalet. Bord var tilrettelagt for 2, 4 og 6 personer. Det er også bord ute. Det var antibac tilgjengelig på disken. Det var ikke oppslag om avstandsregelen. Bestilling og henting av mat skjer over disk. Trangt i køen, og manglende system for å holde avstand i kø. Renhold av bord etter hver kunde.

Chen AS, Jørpeland:

Antibac tilgjengelig på disk. Ikke naturlig tilgjengelig for gjestene som kommer inn. Informasjonsskriv om å holde avstand var tapet opp et par steder inne i lokalet, men oppfattes som lite synlig. Ble anbefalt å få opp informasjon på inngangsdørene. Vanligvis har de søndagsbuffé, men det har de ikke nå pga. korona. Vask av bord etter hver servering. På bordene var det plassert ut små kurver med salt/pepper/soyasaus. De sa at dette ble rengjort hver gang det kom nye gjester ved bordet.

Villa Rosehagen, Jørpeland:

Informasjon om avstand i lokalet. Antibac flere steder, også like ved inngang. Det var god avstand mellom bord. All bestilling og servering skjer ved bord. Forsterket renhold pga. korona. Uteservering mulig. Hadde hatt arrangement/konsert med alkoholservering. Kom ikke til å gjenta dette, da det var veldig utfordrende i forhold til smittevern.

Sommerteltet i Jørpelandsvågen:

Vi hadde telefonisk kontakt med ansvarshavende. Her er det konserter og arrangementer gjennom sommeren, og også planlagt utover i september. Kapasitet 195 gjester. Billettsalg skjer via nettet. Her registreres e-post til den som bestiller billettene. Det var også mulig å kjøpe billetter direkte i døren, hvis det var ledig plass. Det var ikke noen form for registrering av kontaktinformasjon til personer som kjøpte billetter i døren. Dette ble påpekt, og gitt beskjed om at det måtte det lages et system for. Dette skulle de gjøre. Det blir sendt ut e-post til alle som har bestilt billett på nettet, med informasjon om smitteverntiltak som gjelder for arrangementet.

Alkoholservering skjer ved bord. Det serveres fra brett, og det serveres bokser med tilhørende engangsglass. Det er noe utfordrende med vennegjenger som vil sitte tett sammen, og som ikke overholder 1- meters regelen. Det er lagt opp til 4- og 5-manns bord. Det hadde ikke vært problematisk med kø, hverken ved start av arrangementet eller ved slutt. Det ble informert om at de må være forberedt på å håndtere eventuelle kø-situasjoner, og sørge for at avstandsregelen blir overholdt både i røykeområdet, ved toalett og inngang/utgang.

Meat & Eat, Tau:

Dette er en restaurant, og sitteplasser til alle gjester. Det er oppslag om avstand og antibac rett ved inngang. Gjestene blir tatt imot av servitør, og vist til bord. De blir bedt om å bruke antibac. Bestilling av mat og drikke skjer ved bordene via mobiltelefon/QR-kode. Gjester blir plassert med avstand. Noen sitteplasser ved ulike bord er rygg mot rygg (benker er plassert inntil hverandre). Det sørges for at gjester ikke sitter inntil hverandre på disse plassene. Det er også sitteplasser ute. Hvis det er mange gjester som venter på take away, må de vente utenfor.
Godt renhold og høyt fokus på avstandsregelen.