I natt er det ventet skikkelig ruskevær

I natt er det i store deler av Rogaland ventet skikkelig ruskevær. Meteorologisk Institutt har sendt ut flere ekstremværvarslinger som også gjelder Ryfylke.

Det ventet sør og søraustlig vind med lokalt kraftige vindkast på 25-35 m/s. På Jørpeland melder Yr at vinden vil ligge på 10-15 m/s fra lørdag ettermiddag til natt til søndag.

Oversiktskart vind, Gult farenivå

Konsekvensen kan være at løse gjenstander blåser avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

– Det er også ventet lokalt mye regn 60-80 mm nedbør på 12 timar. Den mest intense perioden ventes å være fra lørdag kveld til søndags morgen. På Jørpeland er det på Yr meldt opp mot ca 70 mm mellom kl 18 lørdag til kl 12 søndag.

Oversiktskart regn, Gult farenivå

Det vil være fare for overvann i tettbygde områder. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Også lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Legg igjen en kommentar