Ikke fornøyd etter skjenkekontroll på utested

Tidlig i februar gjennomførte Rogaland Brann og Redning skjenkekontroll ved et utested i Strand. I en rapport sendt til Strand kommune oppsummerer RBR observasjonene og beskriver innledningsvis at kontrollørene reagerte på at beruselsesnivået virket generelt høyt blant gjestene denne kvelden.

  • I rapporten går det også frem at kontrollørene mener at det var flere åpenbart påvirkede personer i lokalet og at det skal ha blitt skjenket til minst en åpenbart påvirket gjest mens kontrollørene var tilstede.

En kvinne i 20-årene som ble observert av kontrollørene kort tid etter ankomst, skal ha vært såpass beruset at hun trengte hjelp til å komme seg ut. Dog observerte ikke skjenkekontrollørene at hun drakk alkohol den tid hun ble observert. I følge skjenkeansvarlig skal kvinnen ikke ha drukket alkohol og var tilsynelatende ikke påvirket da hun ankom, men ble etter kort tid tydelig påvirket.

En mann i 60-årene ble også observert og beskrives i rapporten som åpenbart påvirket. Mannen ble observert gående i lokalene en liten stund hvor han måtte ta flere støttesteg for å holde seg på beina. I rapporten går det også her frem at kontrollørene ikke observerte personen drikke alkohol under observasjonstiden på 10-15 min.

En mann i 40-50 årene ble etter barens stengetid observert stående ved baren. Foran personen stod det en kaffekopp og en shot alkohol. Kontrollørene observerte personen drikke innholdet i shoten. Etter dette forsøkte personen å sette seg opp på en barstol men trengte hjelp av en kvinnelig bekjent. Etter dette observerte kontrollørene at personen hvilte personen hode på armene sine på bardisken. Drøyt 10 min etter ble alle gjestene i lokalet bedt om å forlate stedet og lysene ble skrudd opp. Personen kunne ikke gå selv og måtte støttes av den kvinnelige gjesten som stod ved siden av ham. Skjenkeansvarlig opplyste kontrollørene i oppsummeringssamtalen at denne personen normalt ikke fikk drikke alkohol på utestedet.

Legg igjen en kommentar