Inviterte Politiets nettpatrulje til Kompiskjøring gjennom Ryfast gruppen

Foto: Statens Vegvesen

30. august 2019 opprettet Tor Gaute Tjessheim gruppen Kompiskjøring gjennom Ryfast på facebook. Dagen etter skrev vi artikkelen facebookgruppe skal sette folk i kontakt for samkjøring gjennom Ryfast.

Siden starten har gruppen vokst fra 0 til over 800 medlemmer. Tanken bak gruppen var at reisende kunne dele på utgiftene ved å kjøre gjennom Ryfast til eller fra Ryfylke. Dette i lys av de høye bomtakstene som først ble signalisert fra Vegdirektoratet. Normalt tenker ikke folk på samkjøring til og fra jobb som noe ulovlig, men det er innenfor yrkestransportloven også lovlig å samkjøre/kompiskjøre mer spontant dersom du skal reise en plass.

Krevende balanse mellom samkjøring og pirattaxi
Over de siste 8-10 årene har facebookgrupper for kompiskjøring eksplodert. Over hele landet eksisterer de og trolig har nok de fleste gruppene uærlige intensjoner noe som også taxinæringen har kjempet med nebb og klør for å få kontroll over.

Også i gruppen “Kompiskjøring gjennom Ryfast” har flere uttrykket bekymring for at gruppen kan bli nok et tilskudd til de utallige gruppene hvor det foregår pirattaxivirksomhet. Derfor besluttet grunnleggeren Tor Gaute Tjessheim å invitere Politiets nettpatrulje inn i gruppen. I Strandbuen sin artikkel på nett i dag beskrives det som om gruppen misbrukes den dag i dag. Dette har vi ingen indikasjoner på sier Tjessheim til iRyfylke. Vi som administrerer gruppen, har ingen mulighet til å fange opp alt som skjer og derfor kan de være et form for kvalitetsstempel at Politiet er gjort oppmerksom.

Tanken med å invitere nettpatruljen var å vise ovenfor medlemmene og de som er skeptiske at vi ikke godtar pirattaxivirksomhet. Samtidig så kan vi slippe ukentlige innlegg i gruppen om bekymringer for pirattaxi hos oss, legger Tjessheim til.

iRyfylke skrev også en artikkel tidligere om dette når lokal samkjøringsgruppe får grønt lys fra Politiet.

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt

Legg igjen en kommentar