Jarle Sædberg viser stolt frem Solspeilet på landeveien

Jarle Sædberg fra Jørpeland har endelig fått motivet han har ventet på en stund på bobilen sin.

For noen måneder siden spurte Sædberg den lokale kunstneren Stian Heimlund Skjæveland om han kunne bruke et av hans bilder av Solspeilet til å dekorere bakveggen på bobilen sin. Sædberg syns denne veggen normalt er veldig kjedelig på bobiler da det er en stor hvit flate, og denne gang ønsket han å gjøre noe med det.

Sædberg forteller at historien bak valget er at vi har ein dyktig ung kunstner i kommunen som har realisert ein drøm om å lage sitt eget «Stonehenge» og det gjorde han med mye motstand. Personlig liker Sædberg pågangsmotet til Skjæveland og det han har fått til.

Bakveggen på Jarle Sædberg’s bobil. Foto: Jarle Sædberg

Ikke bare enkelt prosjekt

Når valg av motiv var i boks måtte Sædberg undersøke en del rundt hvem som kunne lage detaljerte nok klister til å forstørre opp såpass mye og til slutt fant han et firma i Mandal som kunne utføre dette.

Nå har Sædberg hatt to turer med bobilen til Mandal for å realisere prosjektet. Først for å lage layout, så gikk bilde i trykk og nå var han nylig i Mandal igjen og fikk dette montert. Nå går turen til Nord Norge via Østlandet med full reklame for Jørpeland, Solspeilet og Stian Heimlund Skjæveland, sier en stolt Sædberg.

Valget var enkelt

Sædberg forteller at det var ikke så mange andre aktuelle motiv. Han var innom tanken på Preikestolen men følte den fikk publisitet nok. At kunstneren bak Solspeilet blir holdt nede av sin egen kommune var en medvirkende årsak til at Sædberg’s valg falt på Solspeilet og Stian Heimlund Skjæveland.

At Solspeilet ble utelatt fra Strand kommune sin reiselivsplan for sentrumsnære attraksjoner sier for Sædberg mer om folkene som styre her og hva de prioriterer i forhold til det de er blitt valgt til å representere. Så dermed ville jeg gi min honnør til dette kunstverket og mannen bak, sier Sædberg.

Personlig er jeg ikke kunstinteressert, men liker spektakulære påfunn. Jeg er også opptatt av å vise at vi har dyktige folk på hvert vårt vis i kommunen vår. Og denne gang var det Skjæveland som fikk min honnør som fortjent, avslutter Sædberg.