Johar skal lære bort Staal-modellen til hele fotball-Norge

Under NFFs lederseminar cupfinalehelgen er Johar Mæhle fra Staal Jørpeland invitert inn som foredragsholder.

Johar Mæhle fra Staal Jørpeland kommer til NFFs lederseminar på Ullevaal 6. desember. | Foto: Staal Jørpeland

Hvert år i forbindelse med cupfinalene inviteres det til lederseminar, der ledere og ansatte i landets fotballklubber og fotballkretser samles til foredrag og utdeling av priser.

Lederseminar 2019 arrangeres i Colosseum-salen på Ullevaal stadion fredag 6. desember klokken 11.30 – 16.00. Tema i år er «Hvordan kan fotballen ledes fra forskjellige posisjoner.» Påmelding her.

Lokal foredragsholder
En som definitivt skal på årets lederseminar, er Johar Mæhle, trener, lagleder og medlem av sportslig utvalg i Staal Jørpeland. Under temaet «Fotballutvikling ledet i klubb» skal han holde et foredrag på inntil 35 minutter for de frammøtte.

– Jeg synes dette var en fin invitasjon, og skal fortelle litt om hvordan man kan få til fotballutvikling i en større breddeklubb. Jeg vil snakke om at det er viktig med flest mulig, lengst mulig, som kan være ganske enkelt å få til, men når man også ønsker å bli best mulig, og kanskje vinne noe som lag, dukker det opp andre utfordringer. Og omvendt ser vi eliteklubbene som bare tenker på å bli best mulig, de slipper billig unna, sier Johar Mæhle.

Staal har oppmot 60 aktive juniorspillere i klubben i år. I en aldersgruppe der frafallet ofte er stort, har det tvert imot blitt in å spille fotball foir Staal selv om man er sent i tenårene. Og det skorter heller ikke på kvaliteten. Seier i sommerens Dana cup er et imponerende resultat, men av spilletiden for A-laget i 3. divisjon har juniorene stått for hele 40 prosent, noe som er vel så oppsiktsvekkende.

– Da jeg hørte temaet for årets lederseminar tenkte jeg umiddelbart på Johar og Staal. Det de har fått til, med både å ha så mange juniorer, og i tillegg har så mange flinke fotballspillere, er veldig imponerende, sier kretsansvarlig klubbutvikler, Geir Støle, i NFF Rogaland.

Kulturen i Staal Jørpeland
I fjor var Rogaland-fotballen representert ved Brodd-leder Roar Houen på lederseminaret. I år er det altså Staal Jørpeland som skal snakke for hele fotball-Norge. Fra sin geografiske posisjon er Staal, sammen med naboklubbene i Ryfylke, vant til å være selvforsynt med A-lagsspillere. Likevel er dette klubben med lengst sammenhengende fartstid på nivå 4 i norsk fotball om dagen.

– Det var en fin invitasjon å få, og må jo bety at vi gjør noe riktig. Det sier noe om kulturen i og rundt klubben. Selvfølgelig er vi avhengig av å ha flinke folk som brenner for dette, men det handler mye om å sveise sammen spillere, trenere, lagledere og foreldre rundt hvert årskull, og på tvers av årskullene, sier Johar Mæhle.

Hele lederseminaret
Her er programmet for lederseminaret 6. desember:

• Kl. 11.30: Enkel lunsj og mingling.

• Kl. 12.00: Velkomsttale og innledning ved fotballpresiden Terje Svendsen.

• Kl. 12.20: Utdeling av prisen «Årets unge leder.»

• Kl. 12.45: Jan Roar Saltvik, daglig leder i NFF Trøndelag, skal snakke om fotballutvikling ledet fra krets.

• Kl. 13.45: Johar Mæhle skal snakke om fotballutvikling ledet i klubb.

• Kl. 14.20: Truls Råen, leder og spiller i Ørn Horten, skal snakke om fotballutvikling ledet av spillere.

• Kl. 15.00: Toppleder Tom Georg Olsen snakkker om ledelse gjennom tillit.

Tekst: Lars Fisketjøn, Publisert: 27.11.2019 @ fotball.no

Legg igjen en kommentar