Jonny Krukow Heng med i prestisjetung portrettkonkurranse

Den lokale kunstneren Jonny Krucow Heng har blitt utvalgt av en internasjonalt sammensatt jury til å stille ut selvportrettet sitt i det han omtaler selv som Europas kanskje fineste renessanseslott – Frederiksborg slott i Danmark.

– Bare det å gå videre fra første runde anser jeg som en seier, sier Krucow Heng.

Krucow Heng som opprinnelig er fra Jørpeland, er nå bosatt i Sandefjord men benytter kraftstasjonen i Dalen på Jørpeland som atelier. Dermed er han titt og ofte i hjembyen i hans hjerte, Jørpeland.

Etter å ha søkt om deltakelse i den prestisjetunge kunstkonkurransen «Portrait Now 2021», gikk selvportrettet til Krucow Heng gjennom to runder med utvelgelser. Nylig fikk han beskjed om at nettopp hans portrett var en av de utvalgte som skulle delta i utstillingen i begynnelsen av mai. Lokasjonen for utstillingen er det flotte slottet, Frederiksborg slott i Danmark.

Frederiksborg slott. Foto: Casper Moller

I år er utstillingen en presentasjon av de beste portrettører – malere, fotografer, tegnere, skulptører fra eller med tilknytning til de nordiske landene Danmark, Norge, Sverige, Finland og Grønland, forteller Krucow Heng.

Vinnerne av Carlsberg Foundation’s Portrait Award blir annonserte 6.mai og selve utstillingen som da vil inneholde både vinnere og verk utvalgt av en internasjonal jury starter 7.mai. Målet med konkurransen er å skape større interesse for ‘portrettet’ blant kunstnere og allmennheten. Konkurransen er åpen for bidrag i form av et maleri, en skulptur, en video, en installasjon eller et verk av lydkunst eller lignende.

Den internasjonale juryen som har valgt ut Krucow Heng sitt portrett er direktøren for Scottish National Portrait Gallery i Edinburgh/Skottland, sjefskurator for National Portrait Gallery i London/England,  visedirektør for Fabergé Museum i St.Petersburg, Russland, museumsdirektør for Ljungbergmuseet i Ljungby/Sverige og direktør for The Museum of National History Frederiksborg slott i Hillerød/Danmark. Det er altså høytstående folk i kunst og museumsbransjen internasjonalt som har utpekt Krucow Heng sitt maleri som verdig for utstillingen.

Foto: Hanlu Cao

Krucow Heng omtaler Frederiksborg slott som et av de vakreste stedene han kunne tenke seg å stille ut på. Han anser det å komme gjennom første runde som en seier for seg selv. Dette er en utstilling som veldig mange etablerte og dyktige kunstnere ønsker å delta på, men veldig få når helt opp, avslutter en glad Krucow Heng.