Kommunen kjøper tomt til snuplass i Resahagen

Under formannskapsmøte onsdag ettermiddag orienterte rådmannen ved kommunalsjef Jan Leland at kommunen har signert en avtale om kjøp av en tomt ved Fjeldebakkane barnehage.

Det ble i de nye bussrutene fra Kolumbus lagt opp til at bussrute nr 100 Jørpeland-Stavanger skal forlenges opp til Resahagen. Tidligere har bussen kjørt ned Hellandsvegen etter den kom ut fra Førlandsringen. Nå skal bussen opp Hellandsvegen og snu ved siden av Fjeldebakkane barnehage før den kjører ned Hellandsvegen til bedehuset som før.

Tomten er på sirka 1700 kvm og kjøpes til markedspris for tilsvarende tomter, opplyser kommunalsjefen.

iRyfylke er kjent med at arbeidet med snuplassen ikke har pågått lenge.

Prosjektleder i Strand Kommune Jostein Wagle opplyser til iRyfylke at kommunen vil bruke sin rammeavtale med entreprenør for å få fortgang i prosessen med tilrettelegging av egnet snuplass i Resahagen. Arbeidet prioriteres slik at dette skal være ferdig til oppstart av den nye ruten 30 desember 2019.

Kolumbus har tidligere opplyst om at det vil etter vært være de såkalte dobbeldekkerne som skal trafikkere denne ruten. Disse er ca 14mtr lange og relativt brede, så det vil kreve litt plass for disse og snu.

One Comment

Legg igjen en kommentar