Korrigering etter feil i artikkel om revaksinering i Strand

iRyfylke beklager at det har vært feil i artikkel rundt informasjon om revaksinering av de som har fått første dose med AstraZeneca.

Kl 09.00 i dag ble artikkelen «Tilbyr Pfizer som andre dose til de som fikk AstraZeneca i februar og mars» publisert på nettavisen iRyfylke. Vi beklager at artikkelen inneholder misvisende informasjon.

Artikkelen er nå korrigert og kan leses her: AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om annen vaksine som andre dose

Etter at AstraZeneca ble satt på pause, og med all sannsynlighet tas ut av vaksinasjonsprogrammet må de som har fått første dose AstraZeneca tilbys en annen som andre dose. Viktige momenter i artikkelen som er korrigert er at det enda ikke er klart hvilken vaksine som tilbys ved revaksinering, men at alle skal få tilbud om andre dose.

Samtidig opplyste smittevernoverlegen at revaksinasjon var aktuelt fra 19.mai. De Jong bekrefter på telefon tirsdag ettermiddag at dette fremdeles er tilfelle, men at ingen skal måtte bestille tid til revaksinasjon. Hun forteller at kommunen kaller inn til revaksinering når den tid kommer, og hun er betrygget på at hvilken alternativ vaksine som skal brukes er på plass innen den tid.