LEDER: August over og ny måned allerede i gang

August måned innholdt mye spennende. Høydepunktet for vår del var kanskje at FA Bygg AS inngikk en lang annonsøravtale som sikret driften en stund fremover. Og da i tillegg til Ryfylke Tannklinikk fra helt i starten på august.

Målet vårt er allikevel å bygge videre for å kunne skape mer nyttig og interessant innhold til leserne. Så vi er enda på jakt etter annonsører som ønsker å bidra med små eller store beløp.

Hva er egentlig iRyfylke og hvorfor?
iRyfylke er rett og slett en ordinær nettavis, men uten betalingsmur. Fokuset vårt er ultra lokalt smånytt så vel som de større sakene. Visjonen bygger på slagordet «Av folket, til folket» å er det vi jobber mot.

Det å bygge opp en nettavis er kanskje som andre startups, vanskelig og tidkrevende. Men vi har klokketroen på at innbyggerne i Ryfylke vil se nytteverdien av nettavisen og på den måten være mer med å bidra selv med tiden.

Fødselen til iRyfylke skjedde på slutten av året i 2018. Et ettertrykkelig ønske om å kunne lese kommunalt nytt uten å måtte betale for det var det som var utslagsgivende. Mange har samme ønske, samtidig som at bransjemonopol aldri er en god ting.

Er det plass til flere medier i Ryfylke?
Helt klart! På samme måte som det er plass til flere butikker, transportører og andre tjenesteytere, så velger folk sin vei og mange bruker flere. Vi føler også at med de to første måneden nå har sett med lesertallene at nettavisen er ønsket.

Strandbuen ble etablert i 1964 og har siden 2010 vært alene om nyhetsformidlingen i Ytre Ryfylke.

iRyfylke ser på ingen måte seg selv som direkte konkurrent til Strandbuen, da ressursene på langt nær strekker til for å holde samme dekning. Vi ønsker derfor å fokusere på det som skjer i bygdene, de største sakene i kommunene og annet interessant stoff. Suksessen til iRyfylke ligger i fanget på innbyggerne alene, i mye større grad en tradisjonelle nettaviser.

Først og fremst er vi her for de som kanskje ikke tar seg råd til å betale for nyheter, men også de som elsker å lese nyheter. Innbyggernes ønske veier tyngst å vi kan stå på samme linje slik som andre medier gjør.

Hvordan generere innhold som er nyttig?

Leserne er forskjellige, så det er aldri noen fasit på hva som er nyttig. For noen er det nyttig med oppdateringer om hva politiet driver med rundt oss, for andre er det feks sport og for noen er det meste nyttig.

Det viktigste for iRyfylke er at innbyggerne tipser oss om saker av interesse. På denne måten kan vi tilpasse oss ønskene fra våre lesere.

Ønonomi og forvaltning
iRyfylke drives som en ideell organisasjon der verdiene brukes til å videreutvikle og drifte nettavisen.

Du kan kanskje tenke, at hvem gidder å bruke mye tid uten å få lønn for strevet. Vel, noen verver seg i Folkehjelpen andre som trener i idrettslag. Alle har noe til felles å det er at arbeidet som gjøres er givende og en følelse av at det betyr noe for noen. Det samme gjelder iRyfylke. De siste måneders lesertall bekrefter også dette, at for noen er iRyfylke et friskt og ønsket tilskudd til informasjon- og nyhetsflyten i Ryfylke.

Håpet er også at frivilligheten skal blomstre i den form at andre også ønsker å bidra. iRyfylke legger også opp til at politiske partier, andre frivillige organisasjoner og enkelt personer kan skrive «innlegg» i nettavisen selv.

Forrige måneds mest leste saker er:
Båttyveri fra kaianlegg ved Strand Båtsenter
Superparken nærmer seg ferdigstillelse
Stjålet båt funnet igjen – To mistenkte
Råkjøring med MC på Jørpeland

Legg igjen en kommentar