Leder – En annerledes februar

Da var også februar med skuddårsdagen historie, nettavisen sin første februar og vi går inn i den niende måneden for nettavisen.

I februar begynte vi å legge mer fokus på de politiske møtene hvor vi videreformidlet både sakslister og opptak fra utvalgene. Dette er noe vi kommer til å fortsette med i tiden fremover. Vi kommer også en tid fremover til å følge med på trafikktallene i både Ryfylketunnelen og på Høgsfjorden som vi har gjort frem til nå. Selvfølgelig i tillegg til alt annet nyttig vi formidler.

Kommunepolitikk bør være så transparent så overhode mulig, og kommunen har enda en vei å gå. Alt som skjer i kommunestyresalen, om det er politiske utvalg, klageutvalg eller felles gruppemøter bør sendes på kommuneTV portalen. Ikke minst bør politisk og administrativ ledelse snakke med pressen uavhengig av om de bli stilt vanskelige og kritiske spørsmål.

2019 ble som mange har fått med seg avsluttet med over 100.000 visninger på nettavisen som ga et snitt på sirka 16.600 pr mnd. God statistikk, men alt bra kan bli bedre. Og nettopp januar alene viste at potensiale er enormt med sirka 32.200 visninger.

En stabil februar måned
Selv om statistikken for februar ble betraktelig lavere en måneden før, vil jeg si meg godt fornøyd. Alt tatt i betraktning.

Mest leste artikler i februar måned:
Leserinnlegg – Ryfast vs Høgsfjordferja
Trafikkulykke på Jørpeland
Redusert framkommelighet i Ryfylketunnelen
Forsøk på innbrudd på Jørpeland i morgentimene
Takstene for Ryfastprosjektet vedtatt av samferdselsdepartementet i går

Statistikken søndag morgen viste at februar ble rundet av med 17.700 visninger. En nedgang på 14.600 og 45% fra måneden før. Statistikken viser først og fremst at januar var enorm samtidig som at alt nok ikke ble gjort riktig i februar. Dette har til dels en naturlig forklaring.

Og når dette er sagt, så har allikevel de to første månedene i 2020 bidratt til 50% av fjorårets statistikk alene. Så ingen tvil om at 2020 blir et enda bedre år!

Endringen som satte kvaliteten på spill i februar
Fra 3. februar var jeg tilbake i arbeidslivet for fullt. Det som startet under arbeidsledighet og da naturlig hadde høyt fokus har havnet litt lengre bak i rekken. Tanken har alltid vært at noen andre må dra nettavisen til et høyere nivå og februar viser dette enda tydligere.

  • Det som før var en dagsyssel inni mellom jobbsøking og intervjuer har blitt en kvelds- og helgejobb.

Med knappest mulig tid har februar vist at kvalitet betyr noe. Og jeg er oppriktig redd for at det som er et fantastisk tilskudd til lokalpressen kan lide en smertefull død dersom tiltak ikke gjennomføres omgående.

Men til alle tilhengere, så arbeides det med løsninger som virkelig skal sette nettavisen på kartet. Enn så lenge stamper den å går, så krysser jeg fingrene for at nettavisen består.

Et utdrag fra forrige leder men som enda er høyst aktuelt
De siste måneden har det stormet godt rundt flere saker i nettavisen. Enkelte politikere og kommuneledere har fått kjenne på at ting ikke er som før i mediebildet spesielt i Strand kommune. Det som før var normalt, er ikke normalt lenger! Noen motsetter seg det å pirker på bagateller mens andre elsker at det stilles spørsmål.

Det som før, enkelt kunne håndteres, har på mange måter blitt en verkebylle for flere. Og til stor misnøye, det har jeg sannelig fått høre. Det merkes at få har fått kjenne på kritiske spørsmål og motstand. Min oppfattelse av media er at de skal være vaktbikkjene i samfunnet i tillegg til å få frem gladsakene.

Fremdeles er det flere som tydeligvis ikke anerkjenner iRyfylke og har liten vilje til verken å snakke eller svare på spørmål. Tydeligvis liker de ikke å snakke med pressen når de ikke klarer å svare for seg eller ikke får formidle det de selv ønsker. Vi kan ikke alltid tegne et rosenrødt bilde av det som egentlig er svart som natten.

Jeg tror og håper at med tiden vil politikerne, administrasjonen, næringslivet og folk flest lære å like nettavisen på tross av at det noen ganger er motgang.

Jeg og iRyfylke er opptatt av et transparent nyhetsbilde hvor saker med kritiske spørsmål blir løftet frem like mye som gladsakene. Å nei, iRyfylke skal fremdeles ikke være en negativt ladet og kritisk nettavis.

Tusen takk for et fantastisk februar! Håper våre lesere kan ta seg tid til å sende oss «ris og ros» på melding på facebook eller epost. Det er dette som danner grunnlaget for en allsidig og nyttig nettavis.

Nyhetshilsen,

Marius Bjørnør
Grunnlegger av iRyfylke.net

Legg igjen en kommentar