Leder: En spennende men annerledes måned bak oss

Da var sommeren i anmarj og våren lagt bak oss. Kalenderen er vendt over til juni og det med stil.

Avslutningen på mai ble på alle måter slik som ønsket. Været har vært magisk og ikke minst føler jeg vi har fått dekket det meste i nettavisen.

En annerledes måned lagt bak oss

Mai måned ble på mange måter veldig spesiell, noe den også pleier å være men av helt andre grunner. Midt i den største krisen i verden i nyere tid, skulle Norge feire grunnlovsdagen. Med restriksjoner på arrangementer snudde hele landet seg i en digital dugnad for å feire 17.mai på en verdig måte.

Selv håper jeg at nettavisen også bidro med dette. Hos oss valgte vi å på kort tid, sammen med Midtbygdens Idrettslag, og dele de digitale 17.mai-sendingene med våre lesere. Dette var naturlig på grunn av en kombinasjon av at vi ønsket å fremheve MIL sine sendinger så vel som at vi ikke ble spurt om å delta i fellessendingen til Staal Jørpeland og Strand kommune.

Jeg håper at vi alltid forblir en nettavis for alle og derfor vil vi jobbe ekstra hardt for å få med oss de små og store hendelsene i tiden fremover.

Gode tall og høyt trykk

Mai måned ble avsluttet med 21.900 visninger på nettavisen. En liten oppgang på 8% fra april.

Her bidro i stor grad eliteløperne som sprang Jørpeland Rundt på rekordtid og bilder fra Meat & Eat på åpningsdagen med gode lesertall. Vi forsøker å følge opp med relevante nyheter rundt koronaviruset både lokalt og nasjonalt.

Mest leste artikler:
Resultater fra styrkeprøven Jørpeland rundt (1743)
Se bilder fra åpningen av Meat & Eat på Tau (1025)
Ryfylketunnelen stengt pga røykutvikling fra bil (764)
«Fuck you» er beskjeden (677)
Planlegger stor bilkortesje på 17.mai (657)

Gode fremtidsutsikter og jubileum

For nettavisen sin del, begynner fremtidsutsiktene å falle gradvis på plass. Jeg må si at de neste månedene blir veldig spennende og jeg gleder meg veldig. Samtidig nærmer det seg sakte men sikkert 1 års jubileum til nettavisen. 1.juli 2020 er det 1 år siden iRyfylke gikk offentlig å starte med å servere nyheter fra Ryfylke. Dette håper jeg vi får markert på en eller annen måte!

Fremover blir det også litt politikk da de politiske utvalgene snarlig har sine siste møter før ferien. Klageutvalget skal igjen behandle Klagesaken i midten av måneden, trolig blir deler eller hele aktivitetsparken i Jørpeland sentrum åpnet mot slutten av måneden og mye annet. I sommer skal jeg gjøre mitt ytterste for at det blir lite agurknytt, men noe vil det nok komme dessverre.

Det viktigste for iRyfylke er at leserne fortsetter å lese så jobber vi videre med praktiske detaljer for at tilbudet skal bli enda bedre!

Sommerhilsen,

Marius Bjørnør
Styreleder og Redaktør