Leder – En spesiell måned er lagt bak oss

Våren er i anmarsj for fullt og landet begynner endelig å komme tilbake til hverdagen. April ble en måned vi sent kommer til å glemme, men mai blir på mange måter ikke så annerledes.

Når kalenderen stille og rolig blade over til april, var hele landet i et vakuum. Skoler, barnehager og flere bedrifter var stengt. Koronapandemien hadde satt dype spor hos folk flest allerede.

For iRyfylke har situasjonen allikevel ikke vært helt prekær, men veksten vi hadde planlagt måtte følgelig avventes. Kort tid etter at regjeringen stengte ned Norge besluttet vi først å komme alle annonsørene imøte. Vi stoppe all fakturering av annonser.

Kort tid etter strakk vi ut armen til lokalt næringsliv. Vi tilbydde gratis annonsering for å bruke våre posisjon til å løfte frem lokale helter som er avhengige av innbyggerne både under og etter korona. Dette lyktes vi i liten grad med, selv om mange ble kontaktet direkte, det ble markedsført i sosiale medier og mer.

April i korte trekk

I april har det skjedd mye forskjellig i kommunen og regionen. Foruten store mengder midlertidig arbeidsledige, så har det vært digitale politiske møter for første gang, flere husbranner, digitale gudstjenester, avlysning av flere arrangementer, gjennomføring av 7 nuts turen, digital åpning av hele Ryfast og rekordtall i Ryfylketunnelen for å nevne noe.

Det som for noen kanskje har gitt størst inntrykk er den trykte kommuneøkonomien i Strand. Noe som formannskapet ble orientert om i begynnelsen av april og videre ble presentert i årsberetningen for kommunestyret i slutten av april.

De mest leste sakene i april:

Statens vegvesen stenger Ryfylketunnelen i påskeuken (1900)

– Ryfast åpner kommende onsdag (900)

– Onsdag åpner Ryfylke Bakeri og Konditori i nytt lokale på Tau (600)

– Politiet får flere meldinger om støy skjærtorsdag (500)

– Hus brant ned på Kvalvåg i morgentimene (500)

– Ét koronadødsfall i Strand kommune (400)

– Husbrann i Lauvtunvegen på Tau i natt (400)

Stabile lesertall etter toppen i januar

Januar var som mange nok har fått med seg helt enorm. Alle forventninger ble sprengt i filler av en enorm vekst i 2019 som toppet seg med rekordmåneden januar. Over 30.000 visninger av nettavisen tyder på at sakene falt i smak og selvsagt at flere hadde fått øynene opp.

April ble avrundet med en marginal nedgang fra mars. Men over 20.000 visninger er allikevel et tall å være stolt av! Vi har inntrykk av at det også kommer nye medlemmer av familien som leser sakene og heier på oss. Det er veldig kjekt.

Vi nærmer oss også med stormskritt 1 års jubileum, å enda kortere er det til vi når fjorårets lesertall. Vi håper at jubileet kan markeres, og da selvfølgelig sammen med våre lesere.

Fremtidsutsiktene er usikre

I en periode har vi jobbet med løsninger for å kunne ta de neste skrittene. Det som har vokst til å bli et alternativt medium fortjener fortsatt videre vekst. Men naturlig nok legger koronasituasjonen en demper på dette arbeidet.

Vi håper selvsagt at vi ikke bare får gitt nettavisen det livet den fortjener, men også realisering av de andre spennende planene vi har. Håpet er selvsagt at nettavisen på sikt skal bli en arbeidsgiver, god støttespiller og en ettertraktet partner lokalt.

For at fremtiden skal bli så lys som vi håper har vi et stort behov for egne støttespillere som ser verdien av det vi gjør. Uten dette, kan dessverre veien bli kort.

Vårhilsen,

Marius Bjørnør
Styreleder og redaktør