Leder – En tung måned er lagt bak oss

Da var den mest spesielle måneden i nettavisens historie over. En måned fylt med usikkerhet i hele landet, store mengder permitteringer og økonomiske utfordringer i de fleste bransjer både lokalt og nasjonalt.

I mars ble det et enormt fokus på koronasituasjonen både lokalt og nasjonalt. Vi følger tett på med nett-TV sendinger fra regjeringen slik at våre lesere til en hver tid er oppdatert på de statlige tiltakene i forbindelse med den krevende situasjonen. Også lokalt følger vi tett på og informerer spesielt om testede og smittede lokalt. Vi prøver også å følge opp annet relevant både politiske saker men også andre ting som rører seg i lokalsamfunnet.

  • Fremdeles kan en rette en pekefinger på Strand kommune, som mener de praktiserer meroffentlighet. Men som i realiteten absolutt ikke praktiserer noe offentlighetsprinsipp og langt ifra noe meroffentlighetsprinsipp.

I en krevende tid har administrasjonen i Strand kommune allikevel vist at kunnskapen om teknologi og investeringer i digitalisering har gitt uttelling. De politiske møtene den seneste tiden har blitt gjennomført med hjelp av videomøte-applikasjonen Zoom. Ved hjelp av dette verktøyet har de politiske møtene blitt gjennomført hjemme av de fleste representantene med unntak av rådmann, utvalgsleder og politisk sekretær. Her skal administrasjonen og kommuneledelsen ha en velfortjent applaus for raskt å tilpasse seg situasjonen.

En stabil måned
Selv om statistikken for februar og mars har blitt betraktelig lavere en slutten på 2019 og begynnelsen av 2020 så er fremdeles tallene godt innenfor det som kan forventes. I mars gjorde vi noen grep i nettavisen, som selvsagt går ut over driften vår også. Men for å hjelpe der vi kan samtidig som at vi hadde denne muligheten har vi både stoppet all betaling av annonser men også tilbudt alle lokale bedriften en mulighet til å annonsere uten kostnad i denne tiden.

Selv hadde vi håpet at tiltaket skulle ble godt mottatt, men det har ikke akkurat vært kamp om annonseplassen i nettavisen. Allikevel vil vi ønske Hundelufter Strand og Forsand, Esso Jørpeland og Ryfylke Trelast velkommen som annonsør.

Mest leste artikler i mars måned:
– Nye korona-tiltak i Strand kommune
– Begge felt mot Hundvåg i Ryfylketunnelen stengt
– Person vandret i Ryfylketunnelen
– Bygdekroa Matboksen i Bjørheimsbygd stenger dørene
– Koronasituasjonen: Pressemelding fra Strand kommune

For uten om dette, så ble hovedsiden på nettavisen sett over 2500 ganger i mars.

Statistikken onsdag viste at mars ble rundet av med 20.700 visninger. En oppgang på sirka 3000 visninger og opp 17% fra måneden før. Statistikken viser fremdeles at januar var enorm med 32.200 visninger samtidig som at kapasiteten i februar og mars har vært sprengt.

Fremdeles er det gode tall og årets tre første måneder har tilført nettavisen sirka 70.600 visninger. Med forsiktighet kan en spå at 2020 kan nå hele 300.000 sidevisninger, en vekst på 200% fra fjorårets tall. Men dette er absolutt ikke mulig uten våre lojale og ivrige lesere!

Jeg og iRyfylke er opptatt av et transparent nyhetsbilde hvor saker med kritiske spørsmål blir løftet frem like mye som gladsakene. Å nei, iRyfylke skal ikke være en negativt ladet og kritisk nettavis! Selv om mange nok tror det, så er det langt ifra realiteten og visjonen vår.

Tusen takk for et fantastisk start på året! Håper våre lesere kan ta seg tid til å sende oss “ris og ros” på melding på facebook eller epost. Det er dette som danner grunnlaget for en allsidig og nyttig nettavis.

Vårhilsen,

Marius Bjørnør
Grunnlegger av iRyfylke.net

Legg igjen en kommentar